В Житомирі за державний кошт влаштували антиукраїнську агітацію

Житомирська «Свобода» вимагає припинити антиукраїнську агітацію та пропаганду сталінізму під приводом «відзначення 22 червня».

Днями у військовому університеті імені С. Корольова відбулася «науково-практична конференція», приурочена «початку Великої вітчизняної війни». На адресу голови обласної організації ВО «Свобода» Сидора Кізіна було адресовано звернення студентів Житомирського державного університету імені І. Франка, які були присутні на заході, інформує Репортер Житомира Прес-служба Житомирської обласної організації ВО “Свобода”.

«…буквально «на гарячу» було зігнано студентів житомирських вузів і відкрито проведено російсько-комуністичну пропаганду із застосуванням російської мови, звеличення Сталіна і більшовицької партії як переможців Другої світової. Одним з учасників конференції, представником якоїсь лівої ветеранської організації було засуджено ВО «Свободу» та порівняно з німецькими фашистами з закликом заборонити партію і жорстоко карати її членів ув’язненнями за проведення публічної наочної реклами «Героїв України», – йдеться у студентському зверненні.

«Сталінська агітпропаганда та її покриті нафталіном житомирські «послідовники» сором’язливо замовчують той факт, що Друга Світова війна почалась 1 вересня 1939 р. спільним нападом двох союзників – Радянського Союзу та Гітлерівської Німеччини на Польщу, окупацією Радянським Союзом Литви, Латвії та Естонії, агресією проти Фінляндії. Українці не забули, як у вересні 1939 р. під червоними прапорами та свастикою було проведено спільний військовий парад Червоної Армії та Вермахту у м. Брест, а між НКВД та ГЕСТАПО укладено договір про співпрацю.

фото параду фашистів та комуністів у Бресті

За свої злочини Німеччина публічно покаялась і попросила вибачення перед усім світом. Натомість її союзник – Радянський Союз та його правонаступниця Росія – продовжують продукувати ідеологічний секонд-хенд часів холодної війни та нав’язувати його українцям», – зауважив Сидір Кізін.

Свободівець нагадав керівникам області, що Україна є членом Парламентської Асамблеї Ради Європи, яка своєю резолюцією у 2009 р. засудила сталінізм на рівні з нацизмом.

Враховуючи викладене, депутатами від ВО «Свобода» направлені звернення до правоохоронних органів з метою встановити осіб, які організували у військовому університеті за державний кошт проведення антиукраїнської агітації та пропаганди сталінізму та притягнути їх до відповідальності.