Мешканці Житомирщини не стомлюються наступати на одні й ті ж граблі: їх і досі обкрадають “шляхом вільного доступу”

Шляхом вільного доступу – таким формулюванням міліціонери зазначають спосіб проникнення злодія у помешкання.

Це значить, що перепон між грабіжником і викраденим предметом не було. Не треба було виломувати двері, розбивати шибки, робити підкоп, тощо. Зайшов, як до себе до хати, взяв що треба, та й пішов собі геть.

Скажете абсурд, такого не буває, оскільки господарі постійно контролюють перебування сторонніх осіб на своїх територіях, а коли кудись їдуть – закривають хату на замок. Але чому ж тоді переважна частина крадіжок скоюється “шляхом вільного доступу”? Значить, господарі десь ловлять “гав”, а професіонали злодійської справи успішно цим користуються.
.

Ще два випадки з серії “обікрали на рівному місці”:

1. 26 липня до Бердичівського міськвідділку міліції із заявою звернулась жителька району. Вона повідомила, що із її будинку, шляхом вільного доступу, невідомим викрадено мобільний телефон «Сіменс». Працівники міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали 31-річну непрацюючу, раніше судиму жительку району, у якої викрадений телефон вилучено, інформує ВЗГ УМВС.

2. 44-річний житель Андрушівського району заявив до райвідділу міліції про те, що із його будинку, шляхом вільного доступу, невідомим викрадено фотоапарат «Кенон» та гаманець з грошима в сумі 90 гривень. Працівники слідчо-оперативної групи за підозрою в скоєнні злочину затримали місцевого жителя, 1986 року народження.

Міліція аналізує обставини скоєних крадіжок в області та ще раз нагадує усім нам про те, що значна частина пограбувань скоюється через безпечність власників у питаннях захисту свого ж майна. Треба усвідомити, що потенційна можливість потрапляння сторонніх осіб до оселі залежить від нас самих. Скільки ж можна наступати на одні й ті ж самі граблі?

1. Недоречно залишати ключі під килимом, на електрощиті, у поштовому ящику або інших «потаємних», як вам здається, місцях. Злочинці не гірше від господарів знають про ці схованки.

2. При виході з дому треба не лінуватися завжди закривати двері, балконні рами, квартирки та вікна.

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, обікрасти вас можуть не лише у власній хаті, а й у гостях, оселі знайомих. А можуть і взагалі – на полі, зібравши за вас ваш урожай картоплі.