Миколі Присяжнюку на Житомирщині показали зразкове сільськогосподарське підприємство

Житомирщина, переконаний Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, виправдовує сподівання щодо збирання зернових.

28 липня рідну для себе Житомирщину з робочим візитом відвідав Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, інформує Репортер Житомира Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

В поїздці Андрушівським районом його супроводжували високі чиновники – перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступник голови ОДА Микола Дейсан, голова обласної ради Йосип Запаловський.

Микола Присяжнюк завітав у ПП “Імпак”, що у селі Гальчин. Це підприємство обробляє близько 3,5 тисяч га і спеціалізується на виробництві високоякісної овочевої продукції: моркви, цибулі, селери, буряка, редьки. Особлива увага приділяється промисловому виробництву картоплі, яка займає площу у 750 га, з них під елітні сорти відведено 200 га. Проводиться робота по виробництву насіннєвого матеріалу картоплі.

Микола Присяжнюк оглянув переробну базу підприємства: сучасні овочесховища, новітні імпортні лінії по миттю, сушці, фасуванню свіжих овочів, сучасну сільгосптехніку, ознайомився з новітніми технологіями вирощування і зберігання продукції.

Директор ПП “Імпак” Сергій Маліновський, спілкуючись із журналістами, назвав цьогорічні жнива важкими, оскільки спочатку був тривалий посушливий період, а зараз щодня йдуть дощі. Вже зібрано 50% врожаю, і, якщо дозволить погода, знадобиться ще тиждень на завершення жнив. Технікою агрофірма забезпечена. Врожайність зернових на початку жнив складала 50-55 ц/га, а зараз, через надмірну вологу (за останні 3 дні випало 70 мм опадів), – 30 ц/га. Врожайністю картоплі директор підприємства задоволений – вона складає 30-35 т/га. У найближчих планах – будівництво елеватора.

Оглянувши переробну базу підприємства “Імпак”, Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк завітав на поля цукрового буряка ПСП “Агрофірма “Світанок”, що в с. Червоному. У господарстві 2010 року зібрали 122 тисяч тонн буряку, у цьому році очікують більших врожаїв і планують зібрати близько 200 тисяч тонн. Отже, ВАТ “Червонський цукровик”, який переробляє цю сільськогосподарську культуру, буде забезпечений сировиною сповна. Добова переробка сировини минулого року складала 2 тисячі тонн, цьогоріч планується переробляти 3 тисячі тонн на добу. Зараз середня вага коренеплоду складає 420 г.

Останнім пунктом перебування Миколи Присяжнюка на Андрушівщині був хлібоприймальний пункт “Заготзерно”, який займається прийманням, сушінням, зберіганням і відвантаженням зернової продукції.

Житомирщина, переконаний Міністр, виправдовує сподівання щодо збирання зернових. Щодо цінової політики, то передумов для зростання ціни на хліб немає.

Фото Катерини Тарановської

___________________________________________________________________________

Обласні чиновники знали куди везти міністра і що йому показати. Відомо, що “Підприємство “Імпак” – зразок успішної реалізації Програми агропромислового розвитку Житомирщини. Нагадаємо, 6 липня голова облдержадміністрації Сергій Рижук відвідав з робочим візитом це підприємтство а також ВАТ “Червонський цукровик”. Тоді глава області високо оцінив здобутки ПП “Імпак” та у притаманному лише йому стилі зауважив, що “Ми – господарі на своєму полі”.