У Житомирі “Ауді” поклала на бік автобус, коли світлофор працював у режимі жовтого миготіння

Сьогодні, у Житомирі сталася резонансна дорожньо-транспортна пригода.

Аварія трапилася близько о пів на 7 ранку 29 липня на перехресті вулиць 1 Травня та Шевченка. У ранковий час світлофор на перехресті працював у режимі жовтого миготіння. За таких обставин водіям треба керуватися дорожніми знаками.

Та певно, цього не врахував водій автомобіля «Ауді», 32-річний житомирянин, який, рухаючись другорядною дорогою по вулиці Шевченка, не надав переваги в русі та скоїв зіткнення з автобусом ЛАЗ, що їхав головною дорогою. Від отриманого бокового удару автобус перекинувся просто посеред дороги. Автомобіль «Ауді» зі значними механічними пошкодженнями передньої частини кузова завмер на місці.

Іван Прохоренко, заступник начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області:: На місце пригоди терміново були викликані медики, працівники ДАІ та рятувальники. На момент трагедії в автобусі знаходилося 8 пасажирів. З них у ДТП постраждала 69-річна пасажирка. В «Ауді» постраждав водій та ще дві його пасажирки. Усіх потерпілих було одразу госпіталізовано до реанімаційного відділення лікарні.

Наразі правоохоронцями розпочато проведення ряду перевірок та експертиз, направлених на становлення причин дорожньо-транспортної пригоди