Найнезвичайніші пам’ятники з усього світу

У всі часи вважалося, що найважливішими прикрасами міста є архітектура, чисті вулиці і красиві пам’ятники. Не якісь соціалістичні чи комуністичні, що увійшли в моду в часи СРСР, а незвичайні, добрі, можливо гумористичні монументи, які освітять посмішкою приїжджих людей і будуть гордістю місцевого населення.

Саме таким пам’ятникам, розташованим по всьому світу, і присвячена сьогоднішня стаття.

Пам’ятники в Україні. Найбільша кількість неординарних пам’ятників в Україні перебуває в південному місті Бердянську. Тут ви можете побачити такі як: пам’ятник сантехніку Міхею, Бичку-годувальнику, а також монумент із збираючими колорадських жуків селянами. Зовсім недавно тут відбулося відкриття ще одного пам’ятника – Жабі-душильниці.

1. Пам’ятник сантехніку в Бердянську

2. Жаба, яка давить

3.Пам’ятник бичку-годувальнику

4. Пам’ятник збирачам колорадських жуків

5. Пам’ятник ключу від квартири, де гроші лежать. У центрі України, а саме в місті Вінниця знаходиться статуя «Ключа від квартири, де гроші лежать», на якому висять покажчики міст, де побував великий Остап Бендер.

Пам’ятники в Росії. У Росії виділити якесь місто з найбільшою кількістю неординарних пам’ятників дуже важко, та і якщо перераховувати їх усі, то вийде величезний список, переглянути який зможе не кожен. Ось лише найцікавіші з них.

6. Пам’ятник «Солоні вуха» знаходиться в Пермі.

7. Пам’ятник плавлені сирки. У 2005 році в Москві був відкритий пам’ятник сирку «Дружба», який знаходиться він прямо біля центрального входу заводу «Карат», що займається, як ви вже здогадалися, плавленими сирами.

8. Пам’ятник гаманцю з грошима. У Краснодарі на центральній площі, ви зможете побачити милий монумент у вигляді гаманця.

9. Пам’ятник клізмі. Якщо хтось із вас збереться відпочити в санаторії «Машук-Акватерм», що знаходиться в курортному місті Желєзноводськ, той побачить унікальний півтораметровий пам’ятник клізмі, яка важить близько тонни.

10. «Не рубай гілля, на якому сидиш», – саме такий незвичайний пам’ятник знаходиться в Якутську.

11. Мультиплікаційний монумент, ледь не єдиний у світі, що знаходиться в центрі Санкт-Петербурга (біля пам’ятника Пушкіну), був подарований місту італійським скульптором, за ескізами відомого художника Джаковітті.

12. Пам’ятник щастя (Томськ, Росія). Щастя, на думку скульпторів, виглядає як ситий вовк. Так-так, це той самий вовк-пенсіонер з мультфільму “Жив-був пес”, що знаходиться на піку душевного підйому: поїв, випив, друга з біди виручив … Загалом, «щас-заспіваю»! На череві у цього щастя – кнопка, при натисненні на яку персонаж голосом Армена Джигарханяна вимовляє афоризми з мультфільму. Пам’ятник швидко став місцем збору колишнього служивого народу в День ВДВ і День Прикордонника.

Пам’ятники за кордоном.Перенесемося тепер в зарубіжні країни, де також досить веселих і цікавих пам’ятників.

13. «Корова в скафандрі» в центрі столиці Швеції – Стокгольмі.

14. Хороший приклад, скільки позитивних емоцій може подарувати людям один веселий пам’ятник. Такі «Лавочки сміху» знаходяться на торговій площі Фленсбурга (Німеччина).

15. Це не Краснодар, це дуже схожий на нього пам’ятник Гаманця, що знаходиться в Мельбурні (Австралія). Що правда, тут він знаходиться біля колишнього міського поштамту, що нині є торговим центром з дорогими магазинами.

16.Пам’ятник чоловікові з дітьми. Дуже незрозумілий монумент, розташований в Осло. Не відомо, що хотіли передати його автори, але таке відчуття, що показано дитяче насильство, а саме чоловік, з силою відбиваються від дітей.

17. Лавочка в столиці Республіки Корея – Сеулі, є пам’ятником, присвяченим стоматологам.

18. Пам’ятник великому пальцю. Величезний 12-метровий Бронзовий палець, вагою в 18 тонн, розташований в передмісті Парижа, який запевняє людей, що все буде добре! Адже що означає великий палець, піднятий вгору, напевно, знають усі. Ще одна версія: цей пам’ятник – символ морської бухти, біля якої стоїть Марсель. Бухта, нібито, має форму пальця.

19. Пам’ятник білизняний прищіпки. 15-метрова «Прищіпка для білизни» знаходиться в місті Філадельфія, США. У легенді йдеться про багату людину, що сколотила капітал на їх виробництві і побудувала в наслідку цей монумент. Але, в реальності все набагато простіше і є безневинним жартом скульптора Клауса Ольденбурга, який в 1976 році прикрасив місто ось таким веселим пам’ятником.

20. А це ще один веселий пам’ятник – «Жарт над поліцейським», що знаходиться в Брюсселі, Бельгія.

21. Ірак, пам’ятник черевику, яким кинули в Джорджа Буша на прес-конференції

Трапляються навіть дуже незвичайні пам’ятники …:

C помощью сети турагентств “ДАТУР” Вы можете посетить все эти места.

Адреса офисов ДАТУР:

г. Житомир, ул. Киевская, 79
г. Житомир, ул. Киевская, 10

Телефоны: (0412) 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06

Оксана Козловская 067-410-51-73 ok_oa@mail.ru
Виктория Казмирчук 066-347-70-60 datour@ukr.net
Артём Козловский 063-63-68-262 artourizm@rambler.ru
Алла Федорко 050-463-22-21 ftour@ukr.net
Елена Булах 063-20-33-147 elen___@bigmir.net

г. Винница, ул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA». (0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49, 063-629-77-30.
doc.mar@mail.ru

Для заказов по Киеву и Украине 063-63-68-262 Артём, 067-410-51-73 Оксана
www.hotway.com.ua