Оздоровчі табори області працюють без форс-мажорів

В області триває оздоровлення дітей.

18 липня 2011 року відбувся брифінг заступника начальника головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександра Антонюка щодо стану медико-санітарного забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

На деяких сайтах, зокрема на веб-порталі органів виконавчої влади України „Урядовий портал”, міститься інформація про те, що в результаті перевірки за виявлені порушення санітарних норм тимчасово припинено функціонування кількох оздоровчих закладів, серед них оздоровчий табір „Чайка” в Андрушівському районі.

Олександр Антонюк пояснив, що 14 липня головний санітарний лікар Андрушівського району виніс постанову про тимчасове припинення функціонування харчоблоку оздоровчого закладу „Чайка” з 10.00 до 12.00. Протягом двох годин було проведене генеральне прибирання, після чого функціонування харчоблоку було поновлено.

Станом на 16 липня 2011 року в жодному оздоровчому закладі області (а їх працює 20) не зафіксовано випадків кишково-інфекційних отруєнь. Однак, зважаючи на температурний режим (у більшій частині області стоїть спекотна погода) і той факт, що табори не є закритими закладами, а, отже, існує потенційна загроза для перенесення інфекції. 11 липня штаб прийняв рішення доручити директорам таборів провести додаткову роз’яснювальну роботу щодо дотримання санітарних норм приготування їжі, харчування, а також дотримання норм протипожежного стану.

Роз’яснювальна робота, постійні перевірки санітарного стану закладів оздоровлення – це попереджувальні заходи, наголосив Олександр Антонюк. Краще на якийсь час припинити роботу харчоблоку з метою усунення недоліків, ніж мати спалахи кишково-інфекційних отруєнь. Це питання стоїть на особливому контролі оперативного штабу. Олександр Антонюк повідомив, що станом на 12 липня оздоровлено понад 45 тисяч дітей, що становить 42% загального числа дітей шкільного віку.

Нагадаємо, що обласна влада поставила завдання оздоровити 55% дітей шкільного віку.