Пожеж на Житомирщині стало меньше, але люди все одно згорають живцем

Кількість пожеж поменшало, але їх наслідки ні менш трагічніші. Такий висновок з огляду оперативної ситуації робить прес-служба УМНС України в Житомирській області.

1. 10-го липня у селі Сущани Олевського району у вогні загинув 57-річний чоловік.

2. 15-го у селі Суємці Баранівського району пожежа виникла у приватному будинку через порушення правил експлуатації електроприладів. Простіше кажучи, господарі перевантажили електроподовжувач великою кількістю підключених приладів. Коли вогонь скоїв замах на майно, яке було нажито чесною працею декількох поколінь, його теперішня 25-річна власниця без намагань кинулась рятувати добро. І їй, таки, це вдалося – постраждали лише підлога та двері… і сама «пожежниця», вона отримала опіки.

3. Того ж дня, житомирські вогнеборці врятували від вогню 46-річного чоловіка. Господар двокімнатної квартири, однієї з багатоповерхівок міста, курив у ліжку, а попіл струшував у попільничку, яка стояла поруч на кріслі. Ймовірно, останній недопалок у попільничку не потрапив. Коли почали горіти домашні речі, а це було біля 22:00, сусіди почули дим і забили тривогу – викликали пожежних. На гуркіт та дзвінки у двері злощасної квартири господар не відповідав.

Пожежним довелося по драбині підніматися на балкон третього поверху. У квартирі осередків відкритого вогню було не багато, але чимало речей, меблів чадили їдким димом. У диму вогнеборці насилу знайшли непритомного чоловіка, який, як згодом виявилося, отруївся продуктами горіння, евакуювали його з приміщення, надали першу допомогу та передали лікарям «швидкої», які прибули за їх викликом.

4.У понеділок, 18-го липня, о 06:00, у селі Фасова Володарсько-Волинського району у літній кухні згорів брат господарки. Фахівці МНС причину загорання встановлюють.