Прокуратура Житомира подала в суд на 8-й ЖЕК, який незаконно стягував з громадян завищену плату за комунальні послуги

Прокуратурою Житомира у суді відстоює інтереси житомирян щодо сплати незаконно завищених тарифів за комунальні послуги.

Прокуратурою Житомира проведено перевірку за зверненням житомирян, мешканців будинку по вул. Мануїльського, 100-а з приводу неправомірних дій керівника КВЖРЕПу №8, який відмовляється проводити перерахунки за надмірно сплачені житлово-комунальні послуги.

Про це Репортерові Житомира повідомляє Прес-служба прокуратури області.

Як повідомив заступник прокурора Житомира Олег Мостиховський, під час перевірки встановлено, що КВРЖЕП № 8 Житомира упродовж 2009-2010 років на підставі рішення виконкому Житомирської міськради (від 22.10.2008), яке визнано судом таким, що не відповідає вимогам чинного законодавства та у подальшому скасоване міською радою, незаконно та необґрунтовано нараховував і стягував з мешканців будинку завищену плату за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Зокрема, КВЖРЕП №8 нараховував за відповідні послуги тарифи на суму 1,40 за 1 кв. м., хоча повинен був нараховувати 0,80 коп. за 1 кв. м., що затверджено рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 31 07.2006 р. «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».

За результатами перевірки прокуратурою м. Житомира заявлено позов у Богунський районний суд м. Житомира до комунального виробничого житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства № 8 про перерахунок за сплачені громадянами упродовж 2009-2010 років житлово-комунальні послуги шляхом зарахування надмірно переплачених коштів в рахунок наступних платежів.