Дніпро – Фулхем: “Bye-bye, League Europe”?

Дніпро тричі отримало «на горіхи» від Фулхема.

Англійці були справжніми господарями не тільки поля, але й гри. Вони не відкладали голи на потім, і два відправили у ворота української команди ще в першому таймі, а один залишили на другий. Десерт для дніпропетровських футболістів-гурманів.

Голи без відповіді

Не було часу в команди Рамоса на забивання голів. Відбивались вони від англійців як тільки могли. А могли на кругленьку трієчку. Ті атакували щохвилинно, адже нічого на заваді не стояли. Мало хто з гравців Дніпра встигав прикривати суперника чи відбирав в нього м’яча за правилами. Частенько вони фолили англійців. А що їм залишалось робити, коли вони такі непідступні і холоднокровні.

Дніпро тримався майже весь перший тайм. Команда намагалась контролювати м’яча хоча б в центрі поля і навіть створила кілька гострих моментів. Але ж нереалізованих моментів. Хоча Рамос поставив у напад Калініча, який добре знає, як проходити англійську оборону. І на початку зустрічі він уже мав нагоду пробити по воротах Фулхема. Але завжди є але. Калініч створював гостроту на полы, старався обігравати суперника, та цього не вистачало навіть для нічиєї.

Англійці занадто швидко брали ініціативу в свої ноги і не гаяли часу на намагання суперників. І 37 хвилина стала фатальною для Дніпра. Недоречно падає Жуліано, якого хутко проходить Бріггс і віддає гольову на Хьюза. Красивий гол і Фулхем лідирує.

У Жуліанова одразу з’являється можливість зрівняти рахунок і тим самим виправити свою помилку. Денисов навішує м’яча на голову Жуліано, але він неточно пробиває.

Після першого ж забитого м’яча захист Дніпро розвалився, а Фулхем остаточно заволодів як м’ячем, так і грою. Англійці атакували не на жарт, хоча два настпуні голи забили зі звичайнісіньких кутових.

43 хвилина і 2:0 . Ніхто не прикриває Бріггса. Він з кутового біжить у штрафний майданчик – пас на Хьюза. Той дає гольову Демпсі, який сам на сама з кіпером Дніпра. Денисов не прикрив – Демпсі забив.

«Треба гол, треба гол, треба, треба, треба гол, гол, гол!» – скандують вболівальники Дніпра. Вони, як ніхто інший, вчора вірили у свою команду.
І гол був. 48 хвилина – головою забивають у ворота англійці. 3:0 – Демпсі робить дубль.
Англійці грають у закритий оборонний футбол. На своїй половині поля вони не давали ступити кроку нашим футболістам. І що приходилось роботи гравцям Дніпра? Бити з будь-якої нагоди і з будь-якої відстані. Так і роблять Коноплянка з Кравченко: били по воротам з надією «а може влучить». Але натяку на влучність там не було. Мав хороші моменти Євген, але м’яч то повз штанги пролетить, то вище воріт.

Мав шанс пробивати і Зозуля, який вийшов на заміну. Але Бріггс тут як тут хутко відібрав м’яча у Романа.
На жаль, такими кволими спробами впхати м’яча у ворота і закінчився поєдинок між Дніпро і Фулхемом. Поєдинок з великим рахунком 3:0.

Хуанде Рамосу є над чим ламати голову. Адже яким чином підкріпити оборону і як реалізовувати хороші моменти – питання дня.

Звичайно, Дніпро має шанс відігратись, адже попереду ще 90 хвилин. Але з таким захистом, мабуть, треба попрощатись з виходом до групового раунду Ліги Європи. Надія помирає останньою. Хочеться вірити, що ще не померла.

Ірина Сташко

«Фулхем»:

1. Шварцер Марк, 2. Келлі Стівен, 4. Сідвелл Стів, 5. Хангеланд Бреде, 10. Касамі Пайтім (8. Джонсон Енді, 88), 13. Мерфі Данні (20. Етуху Діксон, 67), 16. Дафф Дем’єн (30. Дембеле Мусса, 67), 18. Хьюз Аарон, 23. Демпсі Клінт, 25. Замора Боббі, 28. Бріггз Метью

Запасні: 38. Етерідж Нейл, 3. Ріїсе Йон Арне, 14. Сендерос Філіп, 15. Гецов Марцел

Головний тренер: Йол Мартін

«Дніпро»:

27. Лаштувка Ян, 4. Кравченко Сергій, 5. Мандзюк Віталій, 7. Кулаков Денис, 8. Жуліано (11. Олійник Денис, 70), 9. Калініч Нікола, 10. Коноплянка Євген, 14. Чеберячко Євген, 19. Денисов Віталій, 20. Боатенг Дерек (18. Зозуля Роман, 56), 29. Ротань Руслан

Запасні: 32. Каніболоцький Антон, 2. Інкум Самуель, 17. Стрініч Іван, 30. Шахов Євген, 69. Антонов Олексій

Головний тренер: Рамос Хуанде

Голи: Хьюз (38), Демпсі (43), Демпсі (49)

Попередження: Дафф (65), Замора (69), Олійник (71)

Арбітр: Павел Краловець
Асистенти: Мірослав Зламал, Мартін Вільчек
Четвертий арбітр: Радек Прігода (усі – Чехія)