Іллічівцю програш по кишені. Шахтар – Іллічівець (відео)

Донбас Арена приймала сьогодні «Іллічівець».

Прогноз на цей матч був 3:0. Не прогадали. 7′, 30′ 51′ – хвилини м’ячів у сітці воріт гостей.

Ще з першої хвилини матчу «Іллічівець» не ввійшов у гру. Уже на 6-ій хвилині Пуканич порушує правила проти Жадсона – і Срна виконує стандарт. Але Шуст встигає зреагувати на підступний удар Даріо і рахунок досі 0:0.

Не забарились шахтарі і через хвилину довели справу до кінця. ГОЛ! Едуардо відкриває рахунок: гольова передача від Селезньова, яку Луїс головою відправляє в сітку воріт.

«Шахтар» – безперечний лідер цього матчу. Гра на швидкості з пресингом суперника і постійними контр-атакми – тільки так грає українська «Барса». «Іллічівець» починає фолити, тягти за футболки шахтарів, але це не дає ніякого результату. Збирають гірчичник, а хлопці Луческу надалі непідступні на своїх позиціях.

Підопічні Яремченка не можуть віддати навіть чіткого пасу, адже шахтарі не дають супернику відкритись і занадто тісно грають у своїй штрафній. Як завжди, захист на висоті. Хоча в середині тайму «Іллічівець» вже трішки адаптувався: створив кілька моментів, але Рибка з ними справився без проблем.

Не встиг Маріуполь оговкатись від недавньої атаки, як уже 2:0 на табло. Своїм точним ударом у правий кут воріт відзначився Тейшейра. Ніхто із захисників «Іллічівця» не прикривав швидкого шахтаря і не допомагав Шусту, який просто не встигав обдумувати політ м’ячів і відбиватись від них.

Голи “Шахтаря”

Після відпочинку ситуація на полі не змінилась. «Шахтар» повністю володів штрафним майданчиком «Іллічівця». Не підсилили гру гостей навіть Федотов і Будковський, які вийшли на поле замість Пуканича і Фоміна. Атака на атаці. «Іллічівець» грає розгублено й занадто просто. Катастрофічний футбол демонструє Маріуполь. 51 хвилина – 3:0. Селезньов стає автором голу. Повний провал «Іллічівця».

Пробивали по воротах гостей всі, кому не ліньки. Залишився один Рибка. Та чи надовго? У захисті «Іллічівця» великі проблеми: не встигають вони втримати швидкісних гірняків.

У другій половині другого тайму «Іллічівець» намагався запхати шкіряного у ворота шахтарів, але або Рибка стримував удари, або захист на своєму місці. Гірняки теж мали купа моментів, але м’яч так і не залетів у ворота. Наприкінці гри Адріано мав хорошу можливість змінити рахунок, але м’яч полетів прямо в штангу.

Після третього голу «Шахтар» трішки притих, якщо так можна виразитись, а «Іллічівець» змирився зі своєю долею. «Без труда витягнеш рибку з прудка,» – довели сьогодні це гірняки, адже «Іллічівець» не був перешкодою на полі. 3:0 – цим все сказано.

Ірина Сташко

_____________________________________________________________________

Голи: Едуардо, 7, Тейшейра, 30, Селезньов, 51

Шахтар:

Рибка, Срна, Кривцов, Ракицький, Шевчук, Мхітарян, Тейшейра, Жадсон (Ємельянов, 57), дентину, Едуардо (Коста, 61), Селезньов (Адріано, 61)

Іллічівець:

Шуст, Савін, Путівцев, Невмивака, Бутко, Полянський, Чайковський, Ярошенко (Окріашвілі, 57), Пуканич (Федотов, 46), Кожанов, Фомін (Будковський, 46)

Попередження: Дентин – Невмивака, Пуканич, Савін, Окріашвілі

Вилучений: Невмивака, 77