Сергій Рижук: “І вже якщо щось починати, то слід робити це якісно”

Вчора голова облдержадміністрації Сергій Рижук, міський голова Володимир Дебой, разом із заступником міського голови Миколою Боровцем, головним архітектором міста Тарасом Борисом та начальником управління житлового господарства Світланою Півоваровою здійснили черговий плановий об’їзд вулиць і мікрорайонів міста.

Мета такої виїзної робочої наради – огляд стану внутрішньодворових територій, якості та темпів виконання ремонтних робіт, повідомляє офіційний сайт Житомирської міської ради zt-rada.org.ua.

Уже розпочалися ремонтні роботи житлового фонду у будинках, які найбільше цього потребують по вулицях Київській, Черняховського, Максютова та Чапаєва. З понеділка, 8 серпня, розпочнуть і ремонт асфальтно-дорожнього покриття та житлового фонду по провулку Крилова, вулиці Великій Бердичівській та майдані ім. С.П. Корольова.

«Ми підтримуємо у першу чергу тих мешканців, які проявляють ініціативу, є активними громадянами та хочуть покращити благоустрій біля своїх будинків», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Нині ж працює загальновідомча комісія, яка відповідно до наявних документів та стану прибудинкових територій та житлового фонду визначає об’єкти першочергового ремонтування.

Нагадаємо, що рішенням V сесії Житомирської міської на ремонтування асфальтного покриття прибудинкових територій виділено 931 тис. грн. Ще 1,5 млн. грн. спрямовано на здійснення капітального ремонту житлового фонду та 11 млн. грн. – на ремонт доріг загального користування.

Міський голова наголосив на необхідності проведення якісного ремонту незалежно від кількості виділених коштів: «Треба робити так, щоб через півроку не з’явилося необхідності проводити ремонт знову. Ми зацікавлені у тому, щоб відремонтовані дороги, прибудинкові території та житловий фонд прослужили якомога довше».

Із такою позицією здійснення комплексних робіт погоджується і губернатор області. Сергій Рижук зазначив, що обласна влада готова підтримувати місто, адже «Житомир – наше рідне місто. І вже якщо щось починати, то слід робити це якісно і правильного, не розпорошуючи кошти».

Це мають розуміти та підтримувати і самі житомиряни, – переконаний депутат міської ради Валерій Онопрієнко. «Це вперше за останні 10-15 років мешканці нашого мікрорайону бачать і мера, і губернатора не під час передвиборчої кампанії, а у будній день під час робочої поїздки. Ми ж сподіваємось, що благоустрій нашого мікрорайону покращиться завдяки спільним зусиллям влади і громади».

Це стосується не лише асфальтного покриття, житлового фонду, а й дитячих майданчиків, стан яких залежить передовсім від громадськості. Для прикладу – 4 дитячих ігрових майданчики по вул. Малікова, встановлених цього року, а одни із них уже знищено.

Тому з метою ефективного покращення благоустрою міста міський голова Володимир Дебой звернувся із проханням до житомирян здійснювати більш активний громадський контроль.