У Житомирі боржники водоканалу з 22 серпня залишаться без води

КП «Житомирводоканал» повідомляє:

Споживачі, сума боргу яких перевищує 500 гривень з 22 серпня 2011 року будуть відключатися від міських мереж водопостачання та водовідведення.

Відновлення водокористування можливе при погашенні боргу та оплаті повторного приєднання до мереж.

Як розповіли Репортерові Житомира у прес-служба КП “Житомирводоканал”, цей крок обумовлений складною фінансово-економічною ситуацією на підприємстві, а саме – заборгованістю перед “Житомиробленерго”.

Енергетики останнім часом все частіше вдаються до крайніх засобів – відключають станції третього підйому, таким чином позбавляючи житомирян, які живуть на верхніх поверхах багатоповерхівок, районів Польова, Крошня, Богунія можливості користуватися водою. Енергетиків теж зрозуміти можна: борг водоканалу перед Обленерго на 1.07.2011 становить 14 мільонів 689 тисяч гривень.

Причина боргів:

1. Реалізація води за ціною, нижчою за собівартість на 25 відсотків;

2. Борги споживачів;

3. Невиконувані владою зобов’язання щодо погашення різниці у тарифах на послуги водопостачання.

У Водоканалі Репортерові Житомира пояснили, що цей крок – вимушений, а усім, хто має борг за воду більше 500 гривень порадили у якомога ближчий термін його сплатити.

___________________________________________________________________________

Нагадаємо, у кінці серпня Обленерго вже обезструмлювало житомирський Водоканал. Тоді комунальний заступник міського голови Микола Боровець написав листа Азарову, а міська рада на екстренному засіданні запропонувала розглянути можливість та порядок порушення питання про реприватизацію ПАТ «ЕК «Житомиробленерго».