З Житомира до Києва попрямувала перша електричка

Журналіст газети “Ехо” під час відкриття залізничної електролінії “Житомир-Київ” запитав: “Скільки Житомир чекав на те, коли тут запустять електричку?”

Відповіли, що чекали дуже довго, не одне десятиліття. На перше квітня Репортер Житомира чи то всерйоз чи жартома проінформував житомирян про те, що найближчим часом Житомир з Києвом з’єднає лінія швидкісного залізничного сполучення, у зв’язку з чим в Житомирі відбудеться різкий стрибок цін на нерухомість в районі сіл Зарічани, Пряжево, Новогуйвинськ, Тетерівка.

Тоді ми передбачали що це буде лінія метро. Але і електричка для початку згодиться.) Та й не хочеться якось, щоб рідний Житомир, який ми цінує за спокійний і розмірений ритм життя перетворювався у пригород декількамільйонної столиці.

Так, про що це ми? А… про електричку. Так ось, сьогодні до Києва поїхав перший електропотяг. Повіз туди столичних журналістів, які приїхали у Житомир висвітлити це важливе досягнення “Укрзалізниці” та міста Житомира.

На прокладання електролінії та модернізацію потяга витратили аж 130 мільйонів гривень. Проте, тепер електричка “літатиме” у Київ за півтори години, через Житомир підуть додаткові вантажопотоки. Ну, від того, що у нас запустили електричку, житомирський ЖД-вокзал, таким “крутим” як коростенський, автоматично не стане (у Коростені вузлова станція), але сам факт, безперечно, приємний.

Чекали на Азарова. І він мав приїхати, оскільки підготовка до його візиту йшла на найвищому з можливих для області рівні. По-перше, про це повідомили, по-друге, прибирали занадто ретельно, по-третє – біг-борд почепили з промовистим гаслом: “Житомирщина вітає Прем’єр-міністра України Миколу Азарова”.

Зранку стало відомо що Азаров не приїде. Поширились чутки, що треба чекати “футбольного міністра” Бориса Колеснікова. Приїхав Болоболін Сергій Петрович – перший заступник Генерального директора “Укрзалізниці”. Зустрічали його комфортабельний чудо-поїзд, який складається усього з одного вагону, голова області Сергій Рижук, міський голова Володимир Дебой, спікер облради Йосип Запаловський.

Разом вони й відкрили новий маршрут, після чого разом з журналістами проїхалися у електричці до першої станції фастівського напрямку, якою є “Нова Бистра”. Електричка ж попрямувала до Києва.

О, ще одне. Кому завтра зрання до столиці, не забувайте, що у вас вже є альтернатива маршруткам.

Відкриття нової електролінії бачив Репортер Житомира:

Високопосадовці “Укрзалізниці” прибули у Житомир на комфортабельній залізничній “капсулі”

Їх зустріли керівники області, міста, залізниці

Квіти – генералу!

До людей!

Довелося проходити повз біг-борд, який ще й досі вітає відсутнього на житомирській землі прем’єр-міністра Азарова

Людей прийшло чимало. Очевидно, подія стала для Житомира резонансною

На прес-конференції розповіли про те, що в електрифікацію залізниці Житомира держава вклала 130 мільйонів гривень

Перерізали стрічку…

… І… в путь!

Першими пасажирами стали журналісти

… і чиновники

Вагон, не можна сказати що комфортабельний, але комфортний – це точно

Висадили місцевих на станції “Нова бистра” в районі Силікатного кар’єру

Кияни поїхали до столиці…

За ними на дизельній “капсулі” попрямували і чиновники з “Укрзалізниці”

Порадувала станція “Нова бистра”. Тепер тут цивілізація.