Друг Бо вчить житомирських школярів берегти електроенергію (відео)

У п’ятницю житомирських школярів вчили ощадливо витрачати електроенергію за допомогою анімаційного серіалу «Мій друг Бо».

Презентація відбулась у рамках пілотного Україно-Голландського проекту «Молоді та енергоощадливі», яка пройшла 23 вересня в приміщенні драмтеатру.

Цей захід не оминули голова міської ради Володимир Дебой, голова обласної ради Йосип Запаловський, а також голова Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів Микола Пашкевич. Не зміг не приїхати і Надзвичайний та Уповноважений Посол Нідерланів в Україні Пітер Ян Волтерс, автор проекту Луїджі Петіто й координатор проекту від Нідерландського енергетичного агентства Ребека Ван Льовен-Йонс.

«Якщо ми хочемо змінити щось у господарстві, то, в першу чергу, ми маємо працювати з молоддю, а саме її виховання в тому плані, щоб використання енергії вдома було також ефективним. І це саме та ланка діяльності, яку ми сьогодні презентуємо і та, яка підтримана багатьма країнами,» – саме так бачить вирішення питань щодо енергозбереження Посол Нідерландів.

Автори проекту «Молоді та енергоощадлив» запевнюють, що саме серіал «Мій друг Бо» дозволить збагнути юним глядачам деякі з найважливіших проблем сьогодення. Сам мультфільм побудовний як захоплююча подорож, впродовж якої глядач знайомиться з основними проблемами, пов’язаними з видобуванням та споживанням енергії.