Легіон – Коростень: дубль Пруса, два пенальті, одна червона картка

«Легіон» і досі не знає поразок. На цей раз під обстріл воріт потрапив СК «Коростень».

Цей матч об’єднав фаворитів Чемпіонату області на даний час. Обидві команди мусили вигравати, адже вже в близькому майбутньому на кону стоїть перше місце в турнірній таблиці.

Перша половина зустрічі проходила з перевагою житомирян, хоча саму зустріч розпочали гості, які занадто швидко впустили свої позиції. Як тільки Корольчук виграв м’яча у повітряній дуелі, «Легіону» щастить. І на 7-ій хвилині господарі вже відкривають рахунок. «Коростень» зриває атаку «Легіону», тим самим даруючи їм пенальті. Федорченко Яків впевнено відправляє круглого у сітку воріт.

Не змушуючи футбольних гурманів довго чекати, «Легіон» подвоює м’ячі у воротах. З лівого флангу, перекинувши м’яча через кіпера, Олександр Прус стає автором голу. Річ у тім, що Сашко залишався в гордій самотності, і йому нічого не залишалось, як обігравати воротаря, коли вся футбольна сім’я зібралась справа, але чому незрозуміло.

«Коростеню» однозначно треба змінювати характер гри, особливо коли вони пропустили два м’ячі. Розуміючи, що забивати їм потрібно, команда починає набирати швидкість й перелаштовуватись на частину поля суперника. Тим паче, що «Легіон» це дозволяє. Після другого забитого м’яча житомиряни помітно підсіли в атаці. Певно, легіонерам стало нецікаво грати у футбол, от вони й перейшли в оборону, хоча закритий футбол у них теж не вдався. Дірки на флангах і повільна реакція на моменти «Коростеня» позначились на обстрілі їхніх воріт.

Натомість у гостей прочитувався малюнок гри, адже вони розігрували досить непогані комбінації, які довести до кінця заважав лише кіпер. Недарма Школьний грає під першим номером. Безперечний лідер команди, який непохитно стоїть на стражі своїх воріт. У цьому поєдинку довелось попотіти Сергію, але зі своєю роботою він справився на відмінно, що не можна сказати про захист.

Під кінець першої половини зустрічі «Легіону» все-таки вдалось розіграти одну красиву комбінацію. Притуляк з центра поля пасує на Федорченка, а той віддає на правий фланг Тарасюку, який сильним ударом відправляє м’яча до воріт, але кіпер зреагував і намертво забрав шкіряного. Хоч нереалізований, але момент вартий уваги.

Перший тайм закінчився там, де й розпочався. У центрі поля гравці змагались за м’яч. Побачимо, хто ж його отримає в другому.

45 хвилин плюс компенсований час має «Коростень» для забиття. Цілий друг тайм в кишені гостей, щоб переламати весь хід гри. І вони це робили, а «Легіон» їм в цьому допомагав. Розпочалася друга частина зустрічі штрафними «Коростеня», які не призвели до відкриття рахунку. Але ненадовго: на 53-ій хвилині їм вдається покласти м’яча у сітку. Бондарчук Володимир розписався у воріт «Легіону».

2:1 – напруга зростає. І через п’ять хвилин «Легіон» відповідає тим самим. Артем Корольчук з правого флангу пробиває у лівий кут воріт, але кіпер, реагуючи на удар, вибиває, а на підхваті шкіряного стоїть Прус. Олександр на свій рахунок записує ще один гол. Зумів зробити Сашко дубль, але мав шанс і на хет-трік.

Рахунок 3:1 змусив гравців «Легіону» відчувати себе справжніми господарями, але лише по рахунку. Більшу частину гри вів «Коростень», хоча і ця команда не показувала майстер-клас, але демонструвала швидкість. Вільні зони житомирської команди давали поле для творчості коростенцям, які цим і користувались. А на 69-ій хвилині «Легіон» дохазяйнувався. Фатальна помилка захисту, яка призводить до пенальті. Школьний не зумів прочитати хід думок Лазаренка Ярослава, який відправив м’яча у лівий кут.

3:2 – звучить майже як нічия. Останні 20 хвилин гості намагались звести рахунок до рівності, але не вдалось їм переконати в цьому Школьного, який аж ніяк не підпускав до своїх воріт. А на останньому подиху цього матчу «Легіон» створив один цікавий момент, але один. При тому, що «Коростень» догравав лише 10-ма гравцями.

Копілка «Легіону» поповнилась ще на три м’ячі, а рівень гри, навпаки, впав. Думаю, було б справедливо побачити як мінімум нічийний рахунок, і тоді, можливо, житомиряни знову грали б у футбол.

Ірина Сташко