На Житомирщині заступила на чергування команда відновленої місцевої пожежної охорони

23-го вересня поточного року в селі Слободище Бердичівського району, що на Житомирщині, з урочистостями була відкрита частина місцевої пожежної охорони (МПО).

Яскраву стрічку під оплески почесних гостей, місцевих жителів перерізали голова Бердичівської районної державної адміністрації Олег Шевчук та голова Слободищенської сільської ради Микола Лагута. Саме ці посадовці приклали максимум зусиль, щоб ця пожежна частина була створена та функціонувала.

Крім того, ще одним «винуватцем» цього свята стали райвідділ та обласне управління МНС. Саме житомирські рятувальники виступили з ініціативою про відновлення місцевої пожежної охорони в області. Крім того, спеціалісти обласного управління допомагали сільським пожежникам у ремонті техніки.

Бердичівський райвідділ МНС, його начальник, підполковник служби цивільного захисту Ігор Шевчук, багато зусиль приклав для того, щоб переконати керівників району та сіл у доцільності такого кроку.

Не велику, поки що, команду з трьох бійців очолив Ігор Подожецький. Ігор армійську службу проходив пожежним, має досвід. У подальшому допомогти підібрати та навчити сільських вогнеборців пообіцяв виконуючий обов’язки начальника управління МНС в Житомирській області полковник служби цивільного захисту Володимир Бачинський. Він від імені професійних рятувальників подарував своїм колегам комплект сучасних «бойовок» – спеціального пожежного одягу.

Голова Малосілківської сільської ради, яка територіально входить до зони відповідальності нової пожежної команди, вручив вогнеборцям стільниковий телефон. Засоби мобільного зв’язку будуть їм у нагоді тому, що територія, підпорядкована команді, велика. Крім сіл Слободище та Малосілка, МПО обслуговує ще Швайківку та Катеринівку. А це 26 соціальних та господарчих об’єктів, півтори тисячі дворів, майже три тисячі чоловік населення.

Це не перший підрозділ місцевої пожежної охорони відновлений за останній час в області. Питання про створення МПО включено до обласної комплексної «Програми забезпечення пожежної безпеки на період 2011 – 2015 років». Відповідно до неї заплановано створення 41 підрозділу місцевої пожежної охорони. Наразі Програмою передбачені кошти у сумі понад 5 млн. грн. на зазначені цілі. Тож, таке свято на Житомирщині буде не поодиноке.

Сергій Уланов