У Житомирі наміри головного податківця загрожують мешканцям будинку (відео)

У Житомирі мешканці п’ятиповерхівки не на жарт почали воювати з головою податкової інспекції міста. Квартиру, яка належить чиновникові, перебудовують під офіс.

Ремонтні роботи, кажуть мешканці будинку, загрожують їхньому життю, по будівлі пішли тріщини. Але, як запевняє податківець, вони були давно, і комісії порушень не виявили, повідомляє “Інтер”.

Щодня жителі будинку за адресою Довженка, 60, в Житомирі збираються в останньому під’їзду. Хтось дивиться вгору, на тріщини на стінах, а хтось вниз, на будівництво, через яке, на думку мешканців, ці тріщини і з’явилися.

Лідія Іванівна живе на другому поверсі, а ремонт йде на першому. З квартири внизу роблять офіс.

Двері в під’їзді вже замурували, і тепер входити в цю квартиру на першому поверсі можуть тільки з двору, будівельники змонтували вже й сходи. Тепер жителі цієї п’ятиповерхівки бояться, що як тільки почнуть ламати цю зовнішню стіну, квартири розташовані в цьому під’їзді можуть обвалитися.

Тріщини в зовнішній стіні є на п’ятому поверсі. І трьома поверхами нижче. Мешканці зверталися в усі інстанції, щоб перевірили: чи не загрожує ремонт всій будівлі. Управдом Василь Олексійович зібрав цілу папку відповідей.

Василь Петровський, управдом: “Написав одному, цею відправив іншому, другий відправив до третього, коротше виходить замкнуте коло, и розібратісь об’єктивно неможливо. Приходять відповіді, Що все нормально, все законно”.

На товсту папку звернень Василя Олексійовича Андрій Маєвський, представник господаря квартири, яку переробляють під офіс, несе коробку дозвільних документів.

Дозвіл міськради на перероблення квартири і всі інші папери, необхідні для проведення робіт. Мешканці вважають, що документи в порядку, тому що господар квартири начальник податкової міста, а заодно і депутат міськради. На підтвердження дістають рахунки з поштової скриньки.

Володимир Гірук дійсно керує податковою Житомира, і є депутатом міськради. Він не приховує, що квартира його.

Володимир Гірук, начальник податкової інспекції Житомира: “Там же ніяких робот не проводиться, стіни як стояли так і стоять, стіни поштукатурили, що через те, як стіни поштукатурили, що пішли трещини? Були експерти, що вони не розходяться, всі дозволи провели експертизи, 5 експертиз було: 1 державна, 4 незалежні, і всі експертизи показали, що воно не від того”.

Всі дозвільні документи він збирав півтора року, як звичайні громадяни. З квартири робить офіс, в якому працюватиме після відходу з держслужби, адже поки він не має права займатися підприємницькою діяльністю. Втім, мешканці вже написали в правоохоронні органи, щоб перевірили: чи не займається зараз.