У Житомирі презентують третій номер журналу “Спільне”, присвяченого проблемам освіти

Сьогодні відбудеться презентація третього номеру журналу «Спільне», присвяченого проблемам освіти.

Як відомо, проблем в українській освіті багато – це і наростання комерціалізації, і непомірне навантаження на викладачів та студентів, і проблема корупції у вищій школі, і наступ на будь-які прояви студентської автономії.

Ці проблеми не є унікальними для нашої країни – подібні тенденції в розвитку освіти викликають хвилю незадоволення по всьому світу, від Чилі та США до Великобританії, Іспанії та Греції. Відтак, редакція журналу, що складається із молодих дослідників, студентів та соціальних активістів, не випадково зупинилася на цій темі.

Основною метою є показати, що реформи одіозного міністра Табачника, які викликали хвилю обурення значної частини нашого суспільства, є не наслідком сваволі окремого високопоставленого чиновника, а виявом більш глобальних соціальних тенденцій.

Після презентації всі учасники матимуть можливість взяти участь у обговоренні змісту номеру, а також придбати кожен із трьох випусків журналу «Спільне».

Нагадаємо, що перший номер був присвячений криміналізації соціальних проблем, а другий торкався проблем трансформації міського простору в умовах постіндустріального світу.

Презентація відбудеться о 18:30 в приміщенні арт-кафе «Кавоманія» за адресою: вул. Московська 24-Б, ТЦ «Квадрат», 3 поверх.