“Український Вікілікс” вже на стадії запуску

Шановні колеги та співвітчизники!

Ми, Об’єднання патріотичних журналістів, за підтримки професійних політологів, звертаємося до Вас з інформацією про те, що незабаром на теренах інформаційного поля України стартує новий проект. Ми заявляємо, що зважилися ініціювати на території України своєрідний «Український Вікілікс» і закликаємо всіх Вас брати участь в його розвитку.

Ми повідомляємо українську громадськість про те, що втіленням нашої ініціативи стане інтернет-ресурс, на якому ми зобов’язуємося викладати матеріали «без цензури» про народних депутатів та депутатів інших рівнів, а також про політичні реалії в цілому. Ми вже зібрали велику кількість матеріалів про чинних депутатів і оприлюднимо їх найближчим часом.

Ідея створення відповідного проекту зародилася на хвилі актуальності проблем демократичного розвитку. Всім відомо, що індикатором розвинутої демократичної держави в першу чергу є спроможність громадян брати участь в управлінні країною, в якій вони живуть, впливати на шлях розвитку своєї держави.

Маючи в своєму розпорядженні вільну «четверту гілку влади», тобто незалежну пресу, соціально активне населення успішних країн озброєне правдою, яка є додатковим стимулом для влади служити на благо державі.

В Україні зі свободою слова ситуація куди складніша. Неодноразові заяви журналістів і видань про різного роду утиски склали міцний стереотип про те, що політично незалежна преса в нашій державі – рідкість, або навіть утопія. Як би там не було, не дивно, що феномен «Wikileaks» з’явився не у нас.

Оприлюднення секретної а, головне, автентичної інформації, стало справжнім проривом в міжнародній політиці і мас-медіа. Саме це свідчить про пробудження в людях активної громадянської позиції та прагнення до соціальної рівності. Прийшов час Україні дізнатися правду про слуг свого народу, оцінити їх дії та професійну придатність.

Таким чином, Незалежна журналістська організація, до якої залучені представники ЗМІ з усіх регіонів України, розмістить у відкритому доступі електронну базу влади у форматі структурованих досьє депутатів. Інформація буде згрупована за партійною приналежністю, виборчими округами та іншими критеріями.

Місією даного проекту є залучення відповідальних журналістів, громадськості та всіх, хто вболіває за майбутнє України, безпосередньо до процесів формування та реалізації української національної політики.

«Український Вікілікс» допоможе забезпечити контроль суспільства над діями влади і налагодити конструктивний діалог між представниками влади та суспільством.

З іншого боку, даний ресурс буде корисний не тільки для простих людей, позбавлених офіційних владних повноважень. Ми надамо представникам верхніх ешелонів влади і влади на місцях новинна-інформаційні висновки про дієві можливості оперативного контролю ситуації на місцях, шляхи подолання криз або методи вирішення проблем пересічного громадянина.

Унікальність даного проекту полягає в тому, що електронна база влади буде накопичувати логічно структуровані матеріали про всіх народних депутатів та депутатів інших рівнів в чотирьох інформаційних площинах, що виключає заангажованість проекту. Наш інтернет-ресурс буде представляти точки зору всіх суб’єктів, задіяних в соціальних державних відносинах.

Це точки зору:

1. Журналістів (четвертої влади).

2. Власне самих депутатів або кандидатів на даний пост.

3. Політичних експертів.

4. Виборців.

Ми, Об’єднання патріотичних журналістів, за підтримки політичних експертів, звертаємося до засобів масової інформації України та вільних журналістів (за фахом або покликанням серця) із закликом приєднуватися до нашої спільної справи на користь народу України.

До моменту, коли інтернет-ресурс буде запущений, на порталі з’явиться безліч унікальних матеріалів (текстових, фото- і відео), які будуть цікаві для публікацій.

Користуйтеся інформацією, яка буде у вільному доступі, поширюйте її в маси, щоб якомога більше людей змогли дізнаватися правду про слуг народу.

Ми закликаємо свідомих громадян України з активною життєвою позицією підключатися до формування внутрішньої політики держави.

Тепер, коли кожен з нас дізнається про справжній стан речей і висловить свою думку, ми зможемо відчути себе значущою ланкою в реалізації політичного курсу країни.

____________________________________________________________________________

ВАЖЛИВО! У 2012 році мають відбутися вибори до Верховної Ради України. Наш ресурс надасть виборцям інформацію про кандидатів в депутати, допоможе оцінити їх та зробити вірний вибір. Це і є справжня демократія.

Люди мають знати, кого їм обирати!

Якщо Ви хочете приєднатися до проекту або у Вас є цікава інформація про представників влади чи питання з приводу роботи порталу, надсилайте електронні листи на адресу nardepfiles@gmail.com

З повагою,

Об’єднання патріотичних журналістів (ОПЖ)