Влада тремтить в очікуванні “Українського Вікіліксу”

13 вересня в Києві в приміщенні Національної спілки журналістів України відбулася прес-конференція, присвячена презентації нового інформаційного проекту України – «Український Вікілікс».

Організаторами прес-конференції виступило Об’єднання патріотичних журналістів, за підтримкою професійних політологів.

В заході взяли участь представники всеукраїнських ЗМІ, зокрема:

1. журналісти телеканалу ТОНІС,
2. видань «День», «Українське слово», «Урядовий кур’єр» та інші.

Спікерами виступили ініціатори відповідного проекту:

Закладний Сергій, менеджер проектів з коммуникацій та PR, політолог, журналіст; Овчар Ірина Володимирівна, кандидат політичних наук, політолог, автор наукових статей та аналітичних матеріалів на політичну та правову тематику; Млинченко Федір Кузьмич, головний редактор сайту Глупов.net, автор пісень та перекладач; Єкатерина Іванова-Тараканова, спеціальний кореспондент журналу Pro-Retail; Саввін Антон Олександрович, журналіст, громадський діяч.

На конференції було презентовано основну інформацію по створенню нового інтернет-ресурсу. Як повідомили спікери, метою сайта стане надання українським громадянам повної і детальної інформації про український політикум.

Український Вікілікс запрацює 31 жовтня!

За замислом ініціаторів, сайт буде втілений в форматі структурованих дос’є депутатів, кандидатів в депутати та високопосадовців. Втім, як підкреслили спікери, сайт буде багатофункціональний: в його рамках користувачам буде надана можливість не тільки дізнаватися про вже опубліковані матеріали, а й висловлювати свою точку зору, коментуючи контент, а також співставляти власні думки з думками провідних політичних експертів.

Актуальність створення сайту саме такого формату виникла на ґрунті неповноти правдивої інформації про українських політиків, а також незручності в її розміщенні. Наприклад, не дивлячись на те, що інтернет обтяжений різними хаотичними чутками, наразі немає єдиної бази, де інформація була б зібрана в одному місті, структурована та, найголовніше, достовірна.

«Ми не генеруємо інформацію і здебільшого не шукаємо її», – підкреслюють спікери. За їх словами, в перше цей сайт надає технічну можливість, журналістам, та платформу для розміщення відповідних матеріалів.

Ідея проекту в тому, щоб сайт став своєрідним демократичним майданчиком для спілкування пересічних громадян і політиків, особливо напередодні виборів до Верховної Ради. В той же час, за словами спікерів, сайт стане дуже корисним і для четвертої влади – журналістів, які отримують можливість реалізувати свій творчий потенціал, розповсюджуючи матеріали в маси.

Найголовнішою особливістю інтернет-порталу стане те, що матеріали публікуватимуться «без цензури». Здебільшого, як наголосили спікери, джерелом ексклюзивних новин виступатимуть безпосередньо самі депутати Верховної Ради України.

На питання, чи будуть депутати згодні надавати відверту інформацію про себе, спікери відповіли, що в першу чергу вони самі зацікавлені надавати інформацію про себе, щоб підвищувати рейтинг та покращувати свій імідж. Більш того, багато з них вже дали згоду на співпрацю.

Наразі творці проекту займаються інформаційною компанією з його просування в маси. Як повідомили організатори, були написані два відкритих листа: до громадськості та адміністрації Президента України, які були зі схваленням сприйняті.

____________________________________________________________________________

Таким чином, оргкомітет прес-конференції запрошує всіх небайдужих до майбутнього України приєднуватися до формування і реалізації внутрішньої політики держави. «Про наш проект мають почути усі, хто хоче жити в сучасній та демократичній Україні, де суспільство і влада діють узгоджено та ефективно», – закликають спікери прес-конференції.

Адже тільки об’єднавшись, Україна зможе активізувати суспільство на захист своїх законних прав та інтересів для політичного та економічного оздоровлення та підвищення рівня життя. Відтепер, із початком функціонування порталу, це дійсно стане можливим, – впевнені організатори.

Нагадаємо, об’єднання патріотичних журналістів зважилося ініціювати на території України своєрідний «Український Вікілікс». Журналісти закликали всіх Вас брати участь в його розвитку.