Медики радять засипати в 10 вечора, щоб без проблем вставати в 6

Вчені та медики радять лягати спати до 22 годин, якщо на ранок ви хочете прокинутися бадьорим, зі свіжою головою і не відчувати сонливості.

А все через те, що до півночі повинен пройти хоча б один біологічний цикл сну, який триває годину-півтори. Всього необхідних фаз сну є 5. Найбільш корисними для здоров’я є ті, які проходять в першій половині ночі. Саме ці фази дають людині найбільше енергії. Якщо ж організм не отримує потрібну енергію вночі, то він починає вимагати її днем. Саме тому людина відчуває втому, сонливість, погано запам’ятовує і поводиться розсіяно.

Також неврологи висунули теорію, що люди-“жайворонки” і люди-«сови» – це вигадка. Вони стверджують, що якщо лягти спати до 10-ї години вечора, то через 8 годин організм прокинеться сам. Крім того, фахівці не рекомендують відразу після пробудження підхоплюватися на ноги і бігти у справах. Для хорошого самопочуття потрібно трохи полежати в ліжку і відійти від сну. Для ранку краще всього підійде кава або підбадьорливий трав’яний чай, пише «Likar.info».