На Житомирщині запустили 946 котелень області

На Житомирщині розпочато опалювальний сезон.

18 жовтня під головуванням першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександра Аліпова відбулася селекторна нарада з питань початку опалювального сезону та забезпечення його сталого проходження. У роботі наради взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, міські голови, начальники управлінь облдержадміністрації, керівники відповідних установ, організацій. Про це Репортерові Житомира повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Відкриваючи нараду, Олександр Аліпов зазначив, що опалювальний сезон в Україні почався динамічно, але нерівномірно по регіонам, що пов’язано з різним температурним режимом.

В цілому по Україні опалюється 93% дошкільних закладів, 96% лікарень. Олександр Миколайович поставив завдання для всіх без винятку регіонів держави налаштувати роботу диспетчерських служб, щоб своєчасно реагувати на звернення громадян щодо проблем, пов’язаних з опаленням будівель, з роботою комунального служб.

Звітуючи на нараді, Микола Олещенко доповів, що опалювальний сезон розпочався своєчасно по всій території області. Тепло подано до 99,8% житлового фонду. Заклади соціальної сфери стовідсотково отримали тепло з 11-12 жовтня. Працюють і підключені до опалення всі 946 котелень області.

Залишаються несплаченими розрахунки за спожитий у минулому опалювальному сезоні газ. Борги за енергоносії складають 180 млн. грн.

Спілкуючись із журналістами, Микола Олещенко запевнив населення області, що опалювальний сезон 2011/2012 років, незважаючи на проблеми, пов’язані з реконструкцією застарілих мереж, пройде не гірше попереднього.

„Житомир одним з перших в Україні отримав ліміти на газ, – додав Житомирський міський голова Володимир Дебой. – Була своєчасно проведена технічна підготовка систем до опалення”.

Він повідомив також, що в місті працює телефон „гарячої лінії” для звернень громадян щодо проблем, пов’язаних із теплопостачанням, – 15-80.