В Овруцькому районі трагічно загинула ровесниця революції 1917 року

Трагічна смерть 94-річної пенсіонерки сталась о 05:43 7-го жовтня.

У селі Словечне у приватному будинку, в якому хазяйнувала жінка сталася пожежа. Після того, як у січні цього року помер її чоловік, вона проживала сама, повідомляє Репортерові Житомира прес-служба УМНС України в Житомирській області.

Діти жили у Росії, спробували переконати матір переїхати до них, але старенька відмовлялася. Поки питання вирішувалось, за неї приглядали родичі, які мешкали у Словечному.

«Ровесниця революції» потребувала особливої уваги, з роками у неї стала проявляться прихильність до піроманії – вона стала бавитися сірниками і пробувала щось ними підпалити. Чоловік знав про це і старанно ховав сірники та запальнички.

Коли дід помер, родичі теж вилучали запалювальні пристрої. Але життя показало, що вони у чомусь помилилися. Наприкінці тієї ночі старенькій не спалося. Вона щось спалювала біля груби. Вогнеборці потім виявили там багато залишків сірників та попелу від чи то паперу, чи то ганчір’я.

Дим над будинком побачили сусіди, які вранці встали до худоби. Негайно зателефонували пожежним, спробували самостійно потрапити в оселю, але двері були надійно зачинені із середини. На гасіння пожежі прибуло три бойові розрахунки вогнеборців. Коли вони зламали замок, то одразу натрапили, у вкрай задимленому приміщені, на бездиханне тіло господарки. Жінка намагалась врятуватися від вогню та диму, але не подолала запори на дверях, які сама й зачинила. Причиною смерті стале отруєння чадним газом.

Сергій Уланов