Після проведення нічного рейду в Житомирі закрили 9 магазинів

Упродовж минулого тижня працівники Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області спільно з підрозділом муніципальної міліції та представниками відділу торгівлі департаменту власності та ринкового регулювання якості Житомирської міської ради провели спільні рейди на території Корольовського району м. Житомира, що мали на меті попередження та виявлення порушень щодо обмежень торгівлі в нічний час.

Відразу пояснимо, що дозвіл закладам торгівлі на здійснення діяльності в нічний час, тобто після 22.00, видає міська рада, але після проведення відповідних перевірок працівниками органів внутрішніх справ щодо технічної укріпленості цих об’єктів, наявності необхідних засобів захисту та, головне, дотримання умов спокою та тиші у нічний час для жителів довколишніх будинків.

Відтак, спільний рейд представників названих контролюючих органів засвідчив численні порушення.

В першому ж з магазинів, у районі вулиці Польової, було зафіксовано факт торгівлі в нічний час, однак на прохання членів рейдової групи надати відповідний дозвіл продавці відповіли, що всі документи знаходяться в директора – за існуючими нормативними вимогами вони повинні бути розміщені у куточку споживача.

Під час перебування працівників органів внутрішніх справ у торгівельному закладі у приміщення постійно заходили покупці, які щиро обурювались і стверджували, що це цілодобовий магазин, а тому вони не розуміють, чому не можуть здійснювати покупки. На час перевірки відповідні документи так і не були надані, тому роботу магазину було припинено, а відносно власника складено адміністративний протокол за статтею 155 (Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю) Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою покарання у вигляді накладення штрафу.

З’ясування всіх обставин триває.

Як інформує Ольга Семенюк, праціник Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області, тієї ж ночі члени рейдової групи побували ще в 6 торгівельних закладах Корольовського району міста і кожен з них, маючи дозвіл на здійснення діяльності до 22.00, працював у значно пізніший час. Відтак рішення щодо притягнення власників до відповідальності за виявлені порушення прийматиметься відповідно уповноваженим органом – відділом торгівлі департаменту власності та ринкового регулювання якості Житомирської міської ради, куди їх і запросили прибути наступного дня.

Як повідомив заступник начальника Корольовського РВ УМВС України в області Анатолій Хруль, на території району можуть здійснювати цілодобову торгівлю лише 23 заклади. Водночас під час рейдів працівниками органів внутрішніх справ було перевірено 16 торгівельних закладів, 9 з яких було закрито за порушення обмежень щодо торгівлі у нічний час, складено 2 адміністативних протоколи та винесені офіційні попередження про можливі перевірки усунення виявлених порушень та безумовного дотримання правил торгівлі.