Володимир Дебой: за відміну ліфтових карток у Житомирі – боржники

В системі регулювання оплати роботи ліфтів Житомир – не у меншості, а на передових позиціях в Україні, вважає житомирський міський голова Володимир Дебой.

Про це він повідомив місцевим журналістам під час звітної прес-конференції за підсумками першого року своєї роботи.

– Справа у тому, що обслуговуючим організаціям сьогодні набагато простіше включити вартість обслуговування ліфтів у квартплату. Не потрібно встановлювати карткомати, обслуговувати їх роботу.

Але ж ніхто не каже про те, що відмінивши ліфтові картки, власники житла платитимуть менше. Комісія, яка розглядала це питання, прийшла до висновку, що ліквідація ліфтових карток у Житомирі недоцільна.

Ми пропонуємо вдосконалити цю систему – створити єдину ліфтову картку, щоб нею можна було користуватися у різних районах міста, а гроші від однієї поїздки нараховувалися на рахунок організації, яка обслуговує ліфт у цьому будинку.

Ліфтовими картками користуються тисячі житомирян, які справно сплачують комунальні послуги. Нарікань від них немає. За відміну ж карток більше за усіх виступають боржники – ті, які звикли не платити квартплату. Таким чином вони розраховують безкоштовно використовувати ще й ліфт, – переконаний міський голова.