“Демократичний Альянс” розповів, чому міський голова Житомира відмовився від придбання службового авто

Публічну відмову мера Житомира від придбання за державний кошт службового авто громадські організації, які виступали з критикою такого рішення очільника міста, розцінили як приклад перемоги громадського суспільства.

Заяву відповідного змісту розповсюдив сьогодні “Демократичний альянс”:

“Ще півмісяця тому Володимир Дебой на весь голос заявляв про свою “принципову позицію” витратити півмільйона на службовий позашляховик. Сьогодні ж рішення міського голови змінилось. У прямому ефірі на каналі «Союз-ТВ» він публічно заявив про свою відмову від придбання нового службового авто. Що стало причиною такого кардинального зламу принципів мера?

Попри особисту заяву про відмову від дорогої обновки, передував цьому ряд подій, яких не було в планах мера і тим паче, які не були йому підвладними.

Боротьба громадських активістів та мешканців Житомира не стала марною. Ініціатива Демократичного Альянсу, щодо збору коштів на придбання велосипеду для мера та протесту проти марнотрацтва, набула широкого розголосу, як серед житомирян так і в масштабах всієї країни.

Резонанс новини про примхи чиновника та опір громади, привернув значну увагу ЗМІ, яка в свою чергу змусила відреагувати на ситуацію перших осіб держави та правоохоронні органи. Рішучість громадських активістів та підтримка населення зіграла ключову роль в цій історії.

Дякуємо всім хто не здався і підтримав Демократичний Альянс в цій боротьбі. Ми досягли перемоги завдяки спільним діям та взаємопідтримці. Не забуваймо, що лише віра та спільна, злагоджена боротьба дадуть надію на краще майбутнє. Очевидно, що це не останній виклик кинутий владою, що суперчить інтересам житомирян.”

____________________________________________________________________________

“Демократичний Альянс” закликає житомирян повідомляти про факти зловживання житомирськими чиновниками владних повноважень на сайті bit.ly/razom_zrobymo_bilshe”