На Житомирщині 47 жінок отримали звання «Мати-героїня»

13 грудня відповідно до Указів Президента України Віктора Януковича 47-ми багатодітним матерям Коростишівського району вручили державні нагороди – почесні звання «Мати-героїня».

Нагорода присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

З почесними званнями їх вітали заступник голови Житомирської облдержадміністрації – керівник апарату Олександр Никитюк, голова Коростишівської райдержадміністрації Надія Котенко, голова районної ради Андрій Дорошенко та Коростишівський міський голова Микола Чиколай, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Олександр Никитюк від облдержадміністрації та обласної ради привітав матерів із отриманням нагород. Він подякував матерям-героїням за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, побажав їм міцного здоров’я, благополуччя, радості від дітей, родинного затишку та здійснення мрій.

За словами Миколи Чиколая, на сьогодні тільки по місту Коростишів на обліку перебувають близько 200 багатодітних матерів.

Нагадаємо, одноразова матеріальна допомога матерям-героїням нині виплачується в розмірі 9 тис. 410 грн.