Топ-3 спортивних антидосягнень Житомира у 2011 році

До Нового року залишилось три дні – настав час підбивати підсумки 2011 року.

Репортер Житомира презентує ТОП-3 “Житомир проти спорту”.

Спорт і наркомани

Першу сходинку посів житомирський екс-центр спорту, який перетворився у центр для наркоманів.

«Клуб східних єдиноборств», що по вулиці Б. Тена, 45 а, знаходиться в запущеному стані близько 10 років. Колись підлітки там безкоштовно займались різними видами спорту, а зараз ця будівля слугує лише гарними спогадами для її вихованців і притоном для наркоманів.

Репортер Житомира ще в березні писав, що один спортивний заклад кілька років тому хотів орендувати це приміщення до тих пір, поки влада не змінила суму орендної плати. Ціна оренди зросла на кілька нулів: 200 гривень переросли у 19 тисяч гривень. Астрономічно, Житомир!

Асфальт

На другій сходинці розмістився закатаний в асфальт стадіон. Країна приймає Євро, а Житомир знищує стадіони. Залишки стадіону «Електровиміювача» на Сінному ринку цієї восени засипали щебенем. Одні говорили, що це покращить благоустрій міста, адже там давно вже болото. Інші ж, навпаки, протестували, тому що ФФУ бажала побудувати футбольне поле і просила владу надати землю для нового стадіону.

Багато велось дискусій щодо цієї ділянки, але факт є фактом. Стадіон закатали в асфальт. Як сказали бізнесмени, це для того, щоб люди могли нормально ходити. З яких це пір вони так піклуються за ноги пересічних житомирян? Певно, з тих, коли зрозуміли, що це місце – ідеальне для ринку…

Реконструкція

Ситуація із житомирськими стадіонами трагічна. Третю позицію обіймають «функціонуючі» стадіони нашого рідного міста, які роками перебувають в стані реконструкції.

Стрічками вище було написано, що ФФУ пішла на зустріч житомирянам і з нагоди свого 20-річчя вирішила відбувати двійник стадіону імені Баннікова. В принципі, кому потрібен готовий стадіон у подарунок від ФФУ, коли в місті є три своїх. Влада змінюється, гроші виділяються, стадіони так і не будуються. Житомир налічує трійку аварійних футбольних арен, які ще довго будуть аварійними.

Полісся

Спартак

Стадіон Житомирського агроколеджу

Тепер для житомирян нова футбольна арена й новий сучасний спортивний заклад прирівнюються до чудес. Житомирська влада вчергове дає надію, кажучи: “МОЖЛИВО, наступного року закінчимо реконструкцію західної трибуни «Полісся»”. Але нашій верхівці потрібно вже зрозуміти, що «їхні обіцянки кісткою в горлі стоять».

Колись наші прадіди все це побудували, а наша влада не зуміла вберегти. Для житомирян уже немає різниці, які при владі імена. Головне, аби робили діло.

Ірина СТАШКО