У Коростишівському районі провели газ у найвіддаленіше село. ФОТО

13 грудня було підведено газ в одне з найвіддаленіших сіл Коростишівського району – Слобідку. Факел урочисто запалили Олександр Никитюк і Надія Котенко.

Як наголосив Олександр Никитюк, газифікація Коростишівського району розпочалась і успішно продовжується. Так сталося, що до 2010 року район був найменш газифікований – всього 3 села користувались блакитним паливом. Тепер ситуація змінилася докорінним чином. Тільки у поточному році на газифікацію району було використано 28 млн. грн. з державного бюджету. У наступному році заплановано підключити газ до останніх 4-х населених пунктів району.

„Завдання, поставлене головою облдержадміністрації Сергієм Рижуком, завершити основні підвідні газопроводи – виконується, – зазначив Олександр Никитюк. – Ми плануємо підключення до блакитного палива майже кожної сільської ради області”.

Газ у село, яке має 385 будинків, прийшов із с. Більківці, що за 15 км від Слобідки. Всі роботи по газифікації виконували працівники Коростишівського газового господарства. Газ підведено поки що до однієї оселі, у якій проживає Надія Кучерук. 30 років працює вона в галузі культури і зараз є директором сільського Будинку культури.

Сільський голова Микола Безсмертний, вітаючи односельчан зі святом, подякував за підтримку і допомогу представникам обласної і районної влади і повідомив, що розробляється проект газифікації села, кошторисна вартість якого складає 164 тис. грн. Микола Безсмертний пообіцяв жителям Слобідки за допомогою спонсорів, підприємців оплатити роботи по розведенню газопроводу по вулицях села.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації