В Житомирі визначено переможців конкурсу «Вчитель року – 2012»

Урочисте закриття міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2012» відбулося 13 грудня в міському колегіумі за участю керівництва міста.

Привітати переможців цього дня завітали міський голова Володимир Дебой, радник міського голови Тамара Олійник, заступник міського голови Олександр Бочковський, начальник управління освіти Валентин Арендарчук, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Володимир Дебой вручив відзнаки 5 переможцям міського етапу конкурсу із загальноосвітніх навчальних закладів №28, №21, №23, №3 та №33:

у номінації «Українська мова та література» – Барановській Віті Володимирівні, вчителю української мови та літератури ЗОШ №28;

у номінації «Біологія» – Липовому Сергію Віталійовичу, вчителю біології ЗОШ №21;

у номінації «Етика» – Ковальській Галині Степанівні, вчителю етики гімназії №3;

у номінації «Іноземна мова. Англійська» – Ніколайчук Ользі Михайлівні, вчителю іноземної мови гуманітарної гімназії №23;

у номінації «Фізичне виховання» – Федоріній Ірині Жоржівні, вчителю фізичної культури ЗОШ №33.

Міський голова Володимир Дебой подякував освітянам за те, що спільними зусиллями цьогоріч вперше з часів незалежності вдалося запровадити в загальноосвітніх навчальних закладах уроки фізкультури на лижах та ковзанах, відновлено військово-патріотичну гру «Зірниця», організовано відпочинок у міському таборі «Супутник» в повні три зміни. Також для популяризації спорту та активного відпочинку серед дітей та молоді виготовлено 17 наборів ігрового обладнання на дитячі та спортивні майданчики, відкрито баскетбольний спортивний майданчик та сучасний майданчик з якісним штучним покриттям на базі ЗОШ №30.

Як повідомив керівник міста, у 2011 році з міського бюджету виділено 1,5 млн.грн. на встановлення склопакетів у закладах освіти на умовах співфінансування;

292 тис.грн. виділено на оздоблення та утеплення фасаду ЗОШ №8;

100 тис.грн. – на проведення капітального ремонту котельні ЗОШ №1;

60 тис.грн. спрямовано на придбання навчальних матеріалів для ЖМЦ Науково-технічної творчості учнівської молоді та аварійного ремонту приміщення.

Цьогоріч активно здійснювалася підтримка й обдарованої молоді. У 2011 році вручено 189 стипендій міського голови обдарованим та перспективним спортсменам, студентам вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації м. Житомира, молодіжним лідерам.

У ході спілкування з освітянами керівник міста відповів на запитання вчителів, зокрема, і щодо виплати заробітної плати працівникам галузі освіти. Як повідомив Володимир Дебой, освітяни отримають її в повному обсязі, у тому числі й виплати за сумлінну працю і зразкове виконання службових обов’язків, передбачені 57 статтею Закону України «Про освіту».