В Олевську продовжується протидія виконанню Указів Президента

В Олевську продовжується боротьба за перейменування вулиць міста, що носять назви винуватців вчинення Голодомору-геноциду та політичних репресій в Україні.

Ці перейменування ініційовані депутатами-свободівцями. Про це повідомлялось тут www.zhytomyr.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/025989/ та www.zhytomyr.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/026033/.

Проте останнім часом, за повідомленнями мешканців міста, невідомими особами проводиться збір підписів та підбурювання жителів вулиць, що запропоновані для перейменування, проти цього. Відверто спекулюючи на історичних подіях, використовуючи брехню, наклепи, найняті особи переконують людей в непотрібности перейменування. Близькі до місцевих свободівців люди запитали одного з «агітаторів», який «працював» на вулиці Кірова. Про це Репортерові Житомира повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода».

Виявилось, що цей «рекрут» вирішив підзаробити грошей, адже за проведену роботу обіцяно заплатити. Хто винаймає подібних «працівників», здогадатись не важко. Як з’ясувалось, кожному з цих новітніх «наймитів» доручено опрацювати дві вулиці. Після допиту цього збирача підписів подальше опитування мешканців вулиці Кірова припинилось. Чи надовго?

«Підписи, зібрані подібним чином, не мають жодної юридичної сили. Припускаю, що людей вводять в оману, як вже було неодноразово, коли підписи збирались ніби для ремонту дороги, а насправді використовувались за іншим призначенням.

Ще може бути присутнім момент психологічного тиску на свідомість людей, адже страх перед владою та квартирними опитуваннями ще залишився із совєцьких часів. Повідомляю жителів Олевська про прихід до них непроханих візитерів – за день-два ці наймити можуть заявитися до вашої оселі», – попереджає голова Олевської районної організації ВО «Свобода» b<>Юрій Ковалінський.