В Житомирі побільшало дипломованих спеціалістів у сфері ландшафтного дизайну

Держава у нас дуже красива – і ліси (у першу чергу, оскільки ми полісяни), і моря, і гори, степи і луги.

І люди у нас живуть добрі, щирі, працьовиті. Разом з тим, саме в нашій рідній Україні чи не найбільше роботи для ландшафтних дизайнерів, спеціалістів зі створення мальовничих куточків.

Природа у нас хоч і гарна, але з благоустроєм проблеми завжди були. Як у громадських місцях, так і на присадибних приватних ділянках. Про те, що можливо на невеличкому клаптикові землі створити справжній рай мало хто із нас задумувався. Аби бур’яни покошені – і то добре… Справа як у грошах, так і у нашому пострадянському менталітеті – всі мали бути однакові, а виділятися з когорти простим «гвинтикам» було не рекомендовано.

Але часи змінилися. Тепер кожен може проявляти творчість у всьому. І наші люди втілюють свій творчий потенціал, який у нас, слов’ян, неабияк розвинений, у оформленні своїх присадибних територій. Ландшафтний дизайнер – людина, здатна перетворити рядову дачну ділянку на прекрасний оазис.

Поговоривши з клієнтом, уточнивши всі технічні деталі і зробивши необхідні обміри, він представляє йому ескіз майбутнього раю, намальований від руки або на комп’ютері. Отримавши “добро” розробляє ландшафтний проект, де буде розписано все: від розташування квітників, альтанок і басейну до опису видів дерев і чагарників.

Одних знань, щоб втілити у життя такий проект замало: потрібен талант. Ті, хто з дитинства любив природу а через неї – оточуючий світ, отримавши базовий комплекс знань з ландшафтного дизайну стають професіоналами найвищого рівня.

В Житомирі є місце, де на високому професійному рівні навчають ландшафтних дизайнерів – це навчальний центр «Лідер-Консалт», який розкриває творчі і професійні перспективи тим, хто навчається у ньому.

Вчора відбувся випуск курсу «Ландшафтний дизайн». Два з половиною місяці вихованці курсу вивчали усі тонкощі теоретичної і практичної складової роботи ландшафтного дизайнера. І ось у них відбувся захист робіт. Вразило те, що більшість з випускних проектів мають реальних замовників і після закінчення зими будуть втілені у життя.

Два місяці тому вони прийшли на курси і практично нічого не знали про ландшафтний дизайн, а сьогодні – перед випускниками «Лідер Консалт» відкривається цілий світ перспективної, оплачуваної, затребуваної професії.

Марина Вілецька, директор навчального центру «Лідер Консалт»: «Це найсильніша група з усіх п’яти випусків, які у нас були. Люди, які прийшли навчатися, були з дуже високим рівнем мотивації. Взагалі, у «Лідер Консалті» немає випадкових людей. До нас приходять ті, хто живе у реальному світі, хто цінує свій час і планує змінити своє життя.

Чому найсильніша група? Ми запросили суперпрофесійного викладача з Вінниці Руслану Вершко та вдосконалили Програму, орієнтуючись на реальний запит ринку послуг. В результаті наші випускники підготували проекти, які вражають своєю творчою складовою та не поступаються кращим розробкам дизайнерських агенцій.

Отож, цього року «Лідер Консалт» у своїй діяльності вперше вийшов за межі Житомирської області. Ми почали співпрацю з викладачами з інших регіонів, в нашу школу приходять учні з сусідніх областей, наші випускники працюють за межами області з клієнтами по всій Україні, а в окремих випадках – у Росії та Польщі.

З нового року «Лідер Консалт» збільшує кількість курсів та підвищує інтерактив у навчанні. Відтепер слухачі засвоюватимуть теоретичний матеріал вдома, а години занять у центрі використовуватимуть виключно для практичної роботи з майстром.

Крім того, «Лідер Консалт» проводить переговори з іноземними партнерами на рахунок стажування наших випускників за кордоном та у провідних вітчизняних компаніях. Я впевнена, що отримання знань професії від майстра до учня, це вже не ідея майбутнього, а вимога сучасного світу.

Бізнесу не потрібні дипломовані фахівці, а необхідні реальні працівники з реальними професійними навичками. Хочу побажати усім випускникам реалізувати себе, працювати з клієнтами, отримувати високі гонорари.»

Руслана Вершко, викладач курсу «Ландшафтний дизайн»: «Два з половиною місяці мої вихованці отримували комплекс теоретичних і практичних знань з ландшафтного дизайну згідно усіх ГОСТів та архітектурних стандартів. Курс врахував 2 напрямки – теоретичний і практичний. На виході кожен з випускників виконав розробку власного дизайн-проекту.

Проект включає: пояснювальну записку, в якій вказаний догляд за рослинами, поетапний план робіт на об’єкті, основні документи згідно усіх ГОСтів і стандартів (генплан з детальною розробкою, дендроплан, вивчення стилів, композицій).

Навчання у «Лідер Консалті» – основа для того, щоб у подальшому стати спеціалістом високого класу у своїй сфері. Курси «Лідер Консалту» побудовані на тому, що дають максимум теорії і практики. Якщо людина талановита і наполеглива – вона обов’язково досягне успіху.»

Велику кількість компліментів та пам’ятний подарунок отримала викладач курсу Руслана Вершко.

Отож, випускники курсу не стримували добрих слів – вони висловлювали щиру вдячність навчальному центрові «Лідер Консалт» за відкриття нових професійних орієнтирів, а його керівникові Марині Вілецькій – за атмосферу доброти, щирості, домашнього затишку, яка супроводжувала увесь навчальний процес.

Репортер Житомира зафіксував випуск ландшафтних дизайнерів у навчальному центрі «Лідер Консалт»:

Частина робіт презентована в програмі 3D-моделювання з високим ступенем деталізації

“Лідер Консалт” аносує з нового року збільшення кількості курсів, підвищення інтерактиву у навчанні та багато інших приємних сюрпризів!

____________________________________________________________________________

Сергій Фещенко