В Житомирі вимагають скликати позачергову сесію міської ради

Депутати Житомирської міської ради фракцій «Батьківщина», «Свобода», «Фронт Змін» вимагають скликати у суботу 24 грудня 2011 року о 10:00 годині позачергову сесію Житомирської міської ради.

Фракції наполягають на розгляді під час засідання позачергової сесії ситуації, що склалася в КП «Житомирське трамвайно – тролейбусне управління» з невиплатою заробітних плат працівникам у сумі близько 7 мільйонів гривень.

Фракції заявляють, що напрацювали шляхи вирішення негайного погашення боргу по зарплаті коштом місцевого бюджету і готові надати детальні пропозиції під час засідання сесії.

За переконанням фракцій, до порядку денного позачергової сесії необхідно включити питання щодо внесення змін до міського бюджету на 2011 рік та міських цільових програм, що дозволить вивільнити орієнтовно 4 мільйони гривень, які депутати пропонують передати на зарплату працівникам КП «ЖТТУ». Також, фракції наполягають на перенаправленні для КП «ЖТТУ» 600 тисяч гривень з фонду КП «УАШ», які передбачались на придбання легкового автомобіля для міського голови.

Саме ухвалення рішень з цих питань дасть можливість отримати кошти, які необхідно спрямувати КП «ЖТТУ» на погашення боргу по зарплаті.

У зв’язку з ситуацією, що склалася в КП «Житомирське трамвайно – тролейбусне управління» це єдине правильне рішення використання згаданих сум коштів з місцевого бюджету. Наголошуємо, що депутати зібрали необхідну кількість підписів для ініціювання скликання позачергової сесії Житомирської міської ради і міський голова та виконавчий комітет ради зобов’язаний забезпечити її проведення, – йдеться у зверненні.

____________________________________________________________________________

Депутати Житомирської міської ради фракцій
«Батьківщина»
«Свобода»
«Фронт Змін»