Житомир відвідав посол Польщі для налагодження інвестиційних проектів

Вчора, 5 грудня, відбулась перша офіційна зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні.

На зустрічі були присутні голова Житомирської облдержадміністрації С.М.Рижук, голова Житомирської обласної ради А.Й. Запаловський та Житомирський міський голова В.М. Дебой, а також Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Швідерек, Почесний консул Республіки Польща у Житомирі Юрій Водерацький, керівники виконавчих органів влади та представники ЗМІ. Про це інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

У своєму виступі Посол Польщі в Україні зазначив, що Житомир є важливим містом для поляків. Польська громада робить вагомий внесок в успішний розвиток області. Співпраця між містами Житомирської області та Польщі сприятиме обміну позитивним досвідом у розбудові держави та регіонів.

«У Житомирі польська громада є третьою за чисельністю і складає близько 4,9% – 13,894 тис. осіб. Особливо активною взаємодія міської влади з польською громадою була за останній рік. Через культурне єднання ми йдемо до єдності громад. Важливо також налагодити економічні, ділові стосунки, взаємовигідні для обох сторін і наповнювати нашу дружбу реально зробленими справами», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Обидві сторони зацікавлені у реалізації інвестиційних проектів у Житомирському регіоні, зокрема, в проекті східного партнерства в рамках європейської програми енергозбереження.

В Україні цю посаду Г. Літвін займає з червня 2011 року. Історик за освітою пан Літвін зацікавлений у співпраці з Житомирщиною, оскільки його наукова праця була про дослідження структури власності в Житомирському районі XVIIст. і тому йому особливо приємно завітати в наш регіон.