«Авангард» – «Інбев»: не шукайте логіки в футболі

Обігравши у попередньому турі «Полісся», футзалісти «Інбева» сподівалися продовжити свою переможну ходу. Натомість, у «Авангарда» були свої плани, адже перемога виводила хлопців Іванчука у лідери чемпіонату.

Такий розклад неабияк додав мотивації «Авангарду», який рвонув з місця в кар’єр. Уже на другій хвилині Шувалов з Борсуком вдало розіграли штрафний: Дмитро віддав, Андрій забив. Такий початок ошелешив гравців «Інбева», які декілька хвилин грали просто на винос.

Але як швидко «Авангард» затис суперника, так само швидко і віддав ініціативу. Гості прибрали м’яча до своїх ніг і не випускали «Авангард» навіть за центр поля. Така тактика мало не увінчалась успіхом уже на п’ятій хвилині: партнери вивели Горносталя «на побачення» з Кириленком, за господарів зіграла стійка. «Інбев» ввімкнув тотальний контроль м’яча і високий пресинг, а футзалісти «Авангарду» не встигали за швидкими переміщеннями гравців суперника.

«Інбев» повністю переграв суперника, а гол був лише справою часу, тим паче що на гол гості точно награли. «Авангард» тримав свої ворота на замку до 17-ї хвилини, поки Саківський не зрівняв рахунок. Наступний гол став апогеєм бездарної гри «Авангарду». Господарі розводять з центра поля, проходить пас вперед і миттєве перехоплення суперника. Шпичка виходить один на один з Кириленком і на відміну від Горносталя свій шанс використовує – 1:2.

«Інбев» не зупиняється, а «Авангард» продовжує програвати супернику у швидкості, постійно «обрізається» при перепасовках, а про атаки мова навіть не йде. За такого перебігу подій гол Дригуса за дві хвилини до свистка на перерву був абсолютно нелогічним. Олександр прицільним ударом закинув шкіряного «за комірець» Соколовському – любителю залишити ворота й підключитися до атаки.
Другий там команди розпочали спокійніше і без моментів: «Авангард» більш-менш налагодив гру в пас, а футзалісти «Інбева» скинули темп і просто тримали м’яч. Як виявилось, це було затишшя перед бурею.

Всередині тайму гості взялися за справу. Саківський, Шпичка та Горносталь по черзі обстрілювали ворота суперника. Кириленко крутився як білка в колесі, але парирував майже кожен удар. А там, де Ігор був безсилий, на допомогу приходила пані Фортуна.

«Авангард» все ще не встигає за переміщеннями суперника, відверто не йде гра у пас. Тим часом футзалісти «Інбева» підсіли фізично: зустрічали не так високо, атаки розвивали не так швидко. Господарі ж мало-помалу зуміли перевести гру від своїх воріт та налагодили свою улюблену гру на контр-атаках.

Фізична втома далася взнаки на 42-й хвилині. Швидку контр-атаку господарів футзалісти «Інбева» були вимушені зупинили лише фолом. Штрафний удар традиційно взявся виконувати Шувалов. Гарматний постріл Дмитра прийняла на себе поперечка, а першим на добиванні виявився Дригус, який скористався невпевненою грою на виході Соколовського. 3:2 – попри ігрову перевагу протягом всього матчу гості були змушені відіграватися.

В надії на позитивний результат «Інбев» знову застосовує свою «фішку» – Соколовський починає грати в центрі поля, розігруючи зайвого. Очевидно, Михайло не вчиться на своїх помилках. Зате Дригус вдало ними користується: поки Соколовський розігрував зайвого, Олександр поцілив у пусті ворота і оформив хет-трик. «Фішка» з польовим воротарем, яка спрацювала у попередньому матчі з «Поліссям», цього разу виявилась причиною двох пропущених голів.

Отже, 4:2 – перевагою володіли одні, а забивали інші. Кажуть, що фортуна вибирає сильніших. Можливо, але все ж не шукайте логіки у футболі.

Чемпіонат Житомира з футзалу. 13 тур Вищої ліги

Матчі 13-го туру Вищої ліги чемпіонату Житомира з футзалу подарували не лише зміну лідера, а й сенсаційну перемогу аутсайдера.
У першому матчі туру «Дасна-Кофеджио» впевнено розібралася з відвертим аутсайдером «Медиком» – 5:2. У центральному матчі дня «Авангард» не без проблем здолав «Інбев» – 4:2. З таким самим рахунком «Комсомолець» сенсаційно обіграв «Легіон». «Візаж» після перемоги у першій лізі чемпіонату України відвантажив команді «Атлет-Океан» 9 м’ячів, пропустивши у відповідь двічі.
Центральний матч 13 туру відбудеться у середу: «Динамівець» прийматиме «Полісся».

Турнірне становище команд

Перемога дозволила «Авангарду» очолити турнірну таблицю з відривом в один пункт. Щоправда, щастя «Авангарду» може закінчитись у разі перемоги «Динамівця». «Інбев» хоча свій матч програв, все ж залишився на третьому місці. Сенсаційна поразка коштувала «Легіону» четвертого місця, яке наразі посідає «Візаж». «Атлет-Океан» знову програв, але й досі зберігає відрив від переслідувачів. Завдяки своїй перемозі «Дасна-Кофеджио» скоротила відставання від «Атлет-Океану» на три очки. Герой туру, команда «Комсомолець» завдяки перемозі не лише покинула останню сходинку, а й зрівнялась за очками з «Газмясом».

Роман Буравський, fca.zt.ua