В Житомирській області двоє хлопців мало не загинули від отруєння чадним газом в закритому гаражі

В суботу, 21 січня, о 19:45, на пункт зв’язку райвідділу МНС міста Новоград-Волинського надійшло повідомлення про подію в одному з гаражних кооперативів міста.

Зі слів чоловіка, якій телефонував рятувальникам, він, повертаючись зі свого гаража, побачив, як з щілин воріт іншого йде дим з характерним запахом вихлопних газів. Ворота зачинені з середини і на стукіт ніхто не відповідає.

Для перевірки інформації був задіяний міліцейський патруль. Правоохоронці факт підтвердили. О 20:20 на місце пригоди прибуло відділення пожежників-рятувальників, на чолі з начальником караулу Олександром Сидорчуком. Для відкриття воріт було застосоване спецобладнання.

У приміщенні гаражу знаходився автомобіль ВАЗ-2108, у салоні якого на передньому та задньому сидіннях були виявлені тіла двох хлопців зі слабкими ознаками дихання. Сидорчук негайно викликав «швидку допомогу», а його бійці винесли потерпілих на свіже повітря, де їм надавалась перша долікарська допомога, а саме: непрямий масаж серця та штучне дихання. За три хвилини у одного з молодих людей встановилось стабільне дихання, у другого тричі припинялось дихання, тому реанімаційні заходи проходилися безперервно.

«Швидка допомога» прибула о 20:30. Після огляду потерпілих лікарем був встановлений первинний діагноз: алкогольне сп’яніння, отруєння продуктами вихлопних газів. У несвідомому стані вони були відправлені до реанімаційного відділення місцевої лікарні. Через деякий час медичними спеціалістами була надана інформація у райвідділ МНС про стан потерпілих, які поки ще не приходили до тями, і що стан їх стабільно тяжкий – один із них перебуває під апаратом штучної вентиляції легень.

Як повідомила прес-служба У МНС в Житомирській області, постраждалими виявились 23-річні хлопці, один з яких мешканець села Поліянівка Новоград-Волинського району, другий – мешканець райцентру.

За останньою інформацією, станом на ранок 23 січня, врятовані оговталися, стан стабільний середньої тяжкості, їхньому життю загрози не має.