Свідками проголошення Угоди про спільні дії опозиції стали 20 тисяч українців

У Києві під час святкування Дня Соборності України об’?єднана опозиція проголосила Угоду про спільні дії.

Урочисте зібрання на Софійській площі розпочалося спільною молитвою за єдність України представників українських Церков, релігійних організацій та всіх присутніх.

По завершенню молебні лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, лідер партії «Удар» Віталій Кличко та представники інших опозиційних сил оголосили Угоду про спільні дії Об’?єднаної опозиції України.

«Задля повалення антинародного режиму та відновлення справжнього народовладдя, уповноважені представники політичних партій, що входять до Комітету опору диктатурі, пріоритетним завданням на 2012 рік визначають утворення більшості у Верховній Раді України, яка буде спроможна зупинити узурпацію влади, забезпечити захист прав та свобод громадян, відновити європейську інтеграцію, наблизити життя українців до європейських політичних і соціальних стандартів.?

З цією метою опозиційні політичні партії які співпрацюють у Комітеті опору диктатурі виступають як Об?’єднана опозиція і здійснюють спільні дії. Лідери політичних партій ?учасниць угоди зобов?язуються забезпечити її безумовне виконання на загальнонаціональному та місцевому рівнях», – сказано в Угоді.

Також, в Угоді підкреслено, що «єдиним опонентом для Об?’єднаної опозиції є чинний режим і ті політичні сили, які його уособлюють».

Загалом, у неділю, не зважаючи на морозну та сніжну погоду, на Софійській площі в Києві, щоб відзначити День Соборності України з Об?’єднаною опозицією, зібралось близько 20 тисяч людей з різних областей України, інформує Репортер Житомира прес-служба обласного “Фронту Змін”.

На стадії декларування в опозиції все вийшло більш-менш гарно. Цікаво, чи вдасться пронести цей дух братерства опозиційним партіям через всю виборчу кампанію…