Дебой приховує свою матеріальну допомогу та грошову винагороду

Житомирський міський голова Володимир Дебой не захотів розповідати журналістам Першого, яку матеріальну допомогу та грошову винагороду із міського бюджету він отримав у 2011 році.

У міській раді відмовились говорити про розмір премії та матеріальної допомоги меру, посилаючись на Закон «Про захист персональних даних», пише 1.zt.ua.

У відповіді на інформаційний запит чиновники не заперечують, що Дебой отримував матеріальну допомогу і премію. Втім, у відповіді зазначено, що обробка та збір інформації про фізичну особу без її згоди неможлива.

Міський голова окрім того, що є фізичною особою, також є чиновником вищого рангу та обраною особою. Гроші на його преміювання та фінансову допомогу виділяються із міського бюджету.

Незаконність такої відповіді від чиновників підтвердили в Інститут Масової Інформації.

«Відмова незаконна, тому що інформація про доходи осіб, які займають виборні посади, а також обіймають посаду державного службовця в органах місцевого самоврядування першої або другої категорії є публічною інформацією», – кажуть юристи Інституту.

Фахівці наголошують, що підстав для відмови у задоволенні запиту немає. У листі-відповіді голови міської ради мотивованих підстав для відмови у задоволенні запиту також не було зазначено згідно із Законом.

Тому відмова у наданні відповіді є порушенням Закону України, кажуть юристи.