Міліція не пускала житомирян до Києва

Працівники міліції не пустили житомирських активістів до Києва на святкування Дня Соборності.

“Автобус з активістами без пояснення причин був затриманий працівниками міліції при виїзді з Житомиру”, – повідомив Репортерові Житомира Анатолій Бенивський, координатор Житомирської обласної організації «Вперед».

Представники правоохоронних органів не дозволили житомирським учасникам Громадянського руху «Вперед!» організовано приїхати до Києва для участі у акції Громадянського Дня Соборності «Україна єдина».

«Все місто оточене постами ДАЇ. З міста випускають лише приватні автомашини та маршрутні таксі. А наш автобус з усіма необхідними документами без пояснення причин не випустили з міста та тримали з 6:30 до 8:00 при виїзді з Житомиру», – зазначив він.

Крім того, за словами Анатолія Бенивського, правоохоронці забрали документи у водія, і він змушений відвести активістів «Вперед» назад до центру міста.

«Тому ми вже не маємо можливості та не встигаємо потрапити до Києва для участі у заходах до Дня Соборності України», – підсумував він.

______________________________________________________________________________

Нагадаємо, ініціаторами проведення Громадянського Дня соборності «Україна єдина» виступили громадські об’єднання, зокрема Громадянський рух «Вперед!», Всеукраїнський комітет «Наступ», громадська організація «Підприємці Поділля». Про участь в акції заявили організації з усієї України, зокрема Союз перевізників, Асоціація фермерів Україні, громадська організація «Діти війни», представники чорнобильського руху та козацтва.

Раніше, на початку грудня 2011 року працівники міліції перешкоджали учасникам Громадянського руху Вперед!» підійти до будівлі Верховної Ради для того, щоб провести акцію «Переоблік влади».