На Житомирщині закінчився сезон полювання: стягнуто 37 тисяч гривень штрафу

На Житомирщині сезон полювання закінчено, порушників – покарано.

Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що в області закінчився сезон облавного полювання на парнокопитних тварин.

На території нашої області мисливське господарство ведуть 73 користувачі мисливських угідь. Мисливствознавці зазначають, що з кожним роком збільшується кількість коштів, вкладених у ведення мисливського господарства. Збільшується і чисельність всіх видів мисливських тварин.
Працівники державної лісової охорони організували роботу рейдових бригад з охорони мисливських тварин від браконьєрства та перевірки мисливців на предмет дотримання ними правил і техніки безпеки при проведенні полювання.

Всього проведено майже півтори тисячі рейдів, в ході яких виявлено 228 порушень та вилучено 41 одиницю зброї. На порушників накладено майже 43 тисячі гривень штрафів, з яких 37 тисяч гривень уже стягнено.

Задля підтримання нормальної епізоотичної ситуації в області відстріляно майже 600 лисиць.

Лісівники зазначають, що якщо кількість дрібних порушень в порівнянні з минулим роком фактично не змінилася, то грубих порушень полювання в цьому сезоні було зафіксовано значно більше, інформує прес-служба ЖОУЛМГ.