Прокуратура порушила 52 справи з ознаками корупції

Прокурор області Ігор Проценко провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів, на якій розглянули та проаналізовали стан протидії злочинності та корупції в області.

Минулого року органами прокуратури, правоохоронними та іншими органами області вжито низку ефективних заходів до забезпечення законності у регіоні. Є певні результати спільних дій, зокрема, значно уповільнено темпи зростання злочинності, менше зареєстровано грабежів, умисних тяжких тілесних ушкоджень, фактів хуліганства. Більше виявлено злочинів, пов’язаних із збутом наркотичних речовин, інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

В області викрито17 злочинних угруповань, притягнуто до відповідальності 73 їх учасники

Зокрема, порушено 261 кримінальну справу, з них 52 з ознаками корупції, а 37 – пов’язані із порушенням законодавства у бюджетній сфері. Більше 80% з порушених справ вже направлено до суду. Опротестовано майже дві тисячі незаконних актів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій. За актами прокурорського реагування відшкодовано понад 75 млн. грн., у тому числі 11 млн. грн. до бюджету. Притягнуто до відповідальності більше 900 посадовців контролюючих органів.

«Незважаючи на вжиті заходи, стан протидії злочинності та корупції в області потребує серйозного поліпшення. Серед причин – зростання злочинності в цілому майже на 5%, рецидивної злочинності – майже вдвічі. Занепокоєння викликає і ріст підліткової злочинності. Значно більше минулого року скоєно вбивств», – зауважив Ігор Проценко.

Крім цього, Ігор Проценко звернув на таке негативне явище як численні прояви корупції. Викорінення корупційних проявів є злободенною проблемою як у державі, так і в області, і тому цей напрям потребує активізації роботи усіх правоохоронних органів.