З інтернету можна буде “скачувати” справжні предмети

BitTorrent-індексатор Pirate Bay вирішив відкрити нову віху в своїй історії і активізував діяльність в розділі, в якому користувачі можуть обрати для завантаження справжні речі.

Категорія носить назву Physibles. Вона була відкрита ще в минулому році, однак тільки зараз адміністратори проекту приділили їй увагу.

«Сьогодні велика частина даних має цифрове походження. І мова вже не йде про простий переклад з аналогу в “цифру”. Ми не говоримо про те, як скопіювати що-небудь без втрати якості, з моменту, коли навчилися робити чудові цифрові копії речей. Музика, кіно, книги – все це область цифрового світу. Але люди – фізичні об’єкти, і нам необхідно іноді помацати щось подібне», – повідомляється в блозі Pirate Bay.

Для завантаження в новому розділі пропонуються файли 3D-моделей предметів, які потім можна роздрукувати на призначених для цього принтерах (вони поки не дуже поширені).

На думку адміністраторів Pirate Bay, у новому розділі – майбутнє торрент-трекерів і їх аналогів. «Уявіть, років через 20 ви просто скачаєте свої улюблені кеди і роздрукуєте їх на принтері», – пише в блозі WinstonQ2038. Він, правда, не уточнює, про яку версію кедів йдеться: ліцензійної чи піратської.

Зазначимо, що ресурси для завантаження 3D-моделей і подальшого їх роздрукування існують вже досить давно і деякі навіть користуються успіхом. Розвитку проектів поки заважає недостатня доступність технології, пише onliner.by.