В Бердичеві відкрилась ветеринарана аптека. Як це було у фото на Репортері

30 січня очільник області Сергій Рижук, його заступник Микола Дейсан та Бердичівський міський голова Василь Мазур відвідали центр ветеринарної медицини „Айболит” і урочисто відкрили ветеринарну аптеку.

Приватна ветеринарна клініка працює у Бедичеві впродовж п’яти років і щоденно приймає 10-20 тварин. Надають допомогу тут і безпритульним собакам і кішкам, яких утримують на період лікування. У новій ветеринарній аптеці, відкритій у центрі міста, окрім ліків, міститься зоомагазин екзотичних тварин. Очолює центр ветеринарної медицини Сергій Орлюк, який розповів, що його діяльність проводиться у рамках програми боротьби з безпритульними тваринами, у планах центру – розширювати мережу аптек, відкрити філіал у Чуднівському районі.

«У ветеринарній медицині ніколи б не працювали люди без душі, які не люблять тварин. Захищаючи тварин, ми захищаємо людей, самих себе від очерствіння душі. У любові до природи закладені найвищі принципи гуманізму, доброти», – зауважив Сергій Рижук.

Очільник області зазначив, що система ветеринарної медицини не терпить кадрової чехарди. Фахівці при мінімальному фінансуванні за рахунок досвіду, системної роботи забезпечують виконання своїх функцій. Найбільша увага у системі ветеринарних заходів, наголосив очільник області, має приділятися профілактичній роботі. Серед завдань, що стоять перед галуззю, вважає Сергій Рижук, – піднести на вищий рівень кадровий потенціал у системі ветеринарної медицини, опанувати нові функції фітосанітарії, покладені на галузь.

Нарада за підсумками роботи ветеринарної медицини за 2011 рік зібрала працівників цієї галузі з усієї області

Фото Катерини Тарановської