Житомиряни вирішили збирати кошти на лікування онкохворих дітей

До Всесвітнього дня онкохворої дитини, який відзначається 15 лютого, благодійна організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» з 1-го по 25 лютого 2012 року проводить благодійний марафон із збору коштів на лікування онкохворих дітей «Разом до життя».

Протягом марафону в організаціях та установах, у навчальних закладах Житомира відбуватимуться благодійні ярмарки, аукціони, збір пожертвувань, – інформують Репортер Житомира організатори.

15 лютого 2012 року біля центрального входу ТРЦ «ГЛОБАЛ» відбудеться акція “Запали свічку”, а 20 лютого 2012 року у приміщенні обласного музично-драматичного театру проходитиме благодійний концерт за участю зірок української естради. Всі зібрані у ході марафону кошти будуть передані на лікування дітей онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Лікування онкохворих дітей вимагає неймовірних зусиль, значних ресурсів та коштів. Вартість лікування однієї дитини часто сягає не однієї сотні тисяч гривень, адже окремі препарати, необхідні для лікування, коштують від 1500 до 3000 гривень і необхідність їх застосування – десятки і сотні разів. Є препарати, вартість яких сягає від 7000 до 70000 гривень…

При своєчасному лікуванні більше 80% онкохворих дітей одужують. Проте державне фінансування забезпечує лише незначний обсяг необхідного лікування. Тому основний тягар з фінансового забезпечення лікування таких дітей, як правило, лягає на їх батьків.

Та багато з них знайти такі кошти не в змозі. Вони звертаються в різні інстанції, до родичів, друзів, знайомих, депутатів, підприємців… Та часто, навіть розпродавши все своє майно, батьки цих дітей не можуть зібрати необхідні гроші для лікування. При цьому вчасно не проведене лікування прирікає таких дітей на важку інвалідність або на смерть.

Річна потреба у додаткових коштах онкогематологічного відділення Житомирської обласної дитячої лікарні до існуючого бюджетного фінансування для забезпечення лікування своїх маленьких пацієнтів у повному обсязі становить понад 3,5 мільйони гривень. Чималі кошти!

Проте якщо кожен мешканець нашого міста буде щодня допомогати цим дітям у розмірі всього 4 копійки, то цю проблему буде вирішено. Організатори марафону звертаються до всіх житомирян з проханням підтримати марафон та допомогти онкохворим дітям у боротьбі за своє право на життя.

____________________________________________________________________________

Телефон для довідок: (066) 393 65 21, (093) 927 54 90.

Контактні особи: Людмила Свобода – голова благодійної громадської організації «Разом до життя».

Михайленко Настя

Найдюк Олена

Науменко Валерія

Симончук Андрій