Сьогодні вже п’ятий день в Коростені протестують чорнобильці

Голова ради Коростенської громадської організації “Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи” Віталій Юхневич запевняє, що акція безстрокова.

Чорнобильці відстоюють свої права, а також борються за соціальну справедливість.

Чиновники говорять, що архіву у Коростені як такого не зберіглося, проте по закону, документи мають зберігатися 75 років.

Зазначимо, аби оформити чорнобильську пенсію, потрібно їхати до Києва у архівний відділ, де надається довідка з якого по яке число людина перебувала в Чорнобилі.

Вимоги та прохання до представників владних структур всіх рівнів:

1. Опублікувати списки тих, хто по рішенням судів отримав, так звані, «компенсації».

2. Провести ретельну перевірку медичних установ, які надавали статус Чорнобильської інвалідності абсолютно здоровим «пройдисвітам».

3. Збільшити фінансування на шкільне харчування і забезпечити дітей путівками під час канікул.

4. Притягнути до відповідальності керівництво Коростенського міськ-районного управління пенсійного фонду за не виконання ним постанови Кабінету міністрів №1210.

5. Безперервно інформувати населення в місцевих ЗМІ про надходження безкоштовних ліків, а також путівок лікувального призначення.

6. Вимагаємо представника міністерства соціальної політики для з’ясування, врешті-решт, того хто є керівники управління УПСЗН на місцях. Чи вони є дійсними працівниками Міністерства соціальної політики, чи вони обслуговують інтереси партійних і владних структур на місцях.

7. Збитковість ЗМІ Коростень-медіа – це тяжкий фінансовий тягар місцевого бюджету. Ліквідатори Коростеня вимагають ліквідації цієї не потрібної структури.

8. Із всіх міст обласного підпорядкування на території України від Чорнобильської катастрофи більше всіх постраждав Коростень, але в порівнянні з містами інших областей, рівень соціального захисту коростенців най нижчий в Україні.

Тому, Коростенська міська громадська організація «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» просить Уряд розглянути цей парадоксальний факт з позиції справедливості.

Марина Кузьменко