Як житомирянам отримати “вітіну тисячу”

Щоб отримати “вітіну тисячу”, житомирянам, як виявилося, доведеться пройти “сім кіл пекла”.

Як саме отримати свої гроші розповів голова правління Ощадбанку Сергій Подрєзов. Він повідомив, що актуалізація даних здійснюється щодо тих вкладників, які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень (але не більше 1000 гривень на одного вкладника) і дані про яких внесені до “Реєстру вкладників заощаджень громадян” до 01.01. 2012.

“Наше завдання – донести до населення головний меседж – не треба йти в банк і створювати черги. Часу у нас більше ніж достатньо. У нас є три джерела інформації: сайт, контакт-центр, де працюють 500 людей. На даний момент зателефонували 15 тисяч людей. Актуалізувавшись, людина отримує дату, час і місце своєї актуалізації. Бажано копії паспорта та ідентифікаційного коду мати при собі. Людині потрібно прийти, щоб поставити підпис. Актуалізувавшись він отримує дату отримання грошей”, – зазначив Подрєзов.

За його словами, для визначення часу і адреси установи Ощадбанку, де буде проводитися актуалізація, вкладникові потрібно заповнити спеціальну форму в розділі “Інформація для вкладників Ощадбанку колишнього СРСР” на сайті Ощадбанку. Потім зателефонувати на “гарячу телефонну лінію” і дочекатися з’єднання з оператором або зателефонувати на “гарячу телефонну лінію” та отримати інформацію за допомогою автовідповідача.

Номери телефонів “гарячої лінії”: 0-800-212-000 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів по Україні). Лінія працюватиме з 9.00 до 18.00 без вихідних з 02.04.2012 року

Наступним етапом буде відвідування вкладником установи банку. При собі вкладник повинен мати паспорт громадянина України та ксерокопії сторінок паспорта, які містять прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, серію і номер паспорта, дату видачі та найменування органу, який його видав, відмітку про місце реєстрації, відмітку про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера (за наявності).

Також необхідно мати довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та її ксерокопію (не надається у випадку наявності в паспорті відмітки про право здійснювати платежі без ідентифікаційного номера). І, звичайно, ощадні книжки по компенсаційних рахунках.

Зазначимо, що компенсаційні виплати планується почати з 1 червня. Після проведення актуалізації в установі Ощадбанку вкладнику буде повідомлено місце і час отримання компенсаційних коштів. Порядок актуалізації не впливає на порядок виплат.

За матеріалами: Zhitomir-online