Стало відомо, хто чиститиме від мулу водосходвище Відсічне під Житомиром

На сайті житомирської міської ради оприлюднено проект рішення “Про укладання інвестиційного договору на виконання робіт з санітарно-епідеміологічного поліпшення стану водосховища “Відсічне”.

Давно йде мова про те, що це водосховище потрібно поглиблювати, звільняти його від багатометрового шару мулу, який з роками утворився на дні. Вже знайшовся бажаючий взятися за цю важливу справу. Це приватне підприємство «Торгово-промислове підприємство «Ескалейд». Компанія запропоновувала місту виконати роботи з поліпшення санітарно-епідеміологічного стану водосховища «Відсічне». Але передусім треба укласти інвестиційну угоду, оскільки “Ескалейд” планує інвестувати власні матеріально-технічні ресурси для здійснення комплексу робіт з реконструкції водосховища та отримати з цього користь.

Якою може бути користь? У проекті рішення зазначено, що ПП «Торгово-промислове підприємство «Ескалейд» отримає право використовувати на власний розсуд технологічні відходи, що з’являються внаслідок виконання зазначених робіт (надлишкові мулові відходи, торфосуміші, ґрунтові маси, тощо), що передбачені проектною документацією для вивозу за межі водойми

У свою чергу виконавець робіт зобов’язаний: здійснити санітарно-епідеміологічне поліпшення стану води та збільшити об’єм водосховища «Відсічне» на річці Тетерів Житомирського району (ІІ черга), провівши днопоглиблювальні роботи.

Контролюватиме виконання цього рішення заступник міського голови Микола Боровець.

Фото: Житомир.інфо