В Україні з’явився сайт з безкоштовними фільмами

Компанія «Діджитал Скрінз», що входить до складу холдингу Ріната Ахметова «Медіа Група України» запустила відеосервіс oll.tv.

Про це на прес-конференції повідомив гендиректор «Діджитал Скрінз» Євген Ковнір.

Сервіс oll.tv представляє собою інтернет-портал з ліцензійними фільмами, серіалами і телепрограмами. Сьогодні бібліотека ресурсу містить близько 5000 годин відео-контенту і буде постійно розширюватися. Крім того, на ресурсі будуть доступні інтернет-трансляції всіх матчів UEFA EURO 2012 з високою роздільною здатністю (HD).

«Зараз наш відеосервіс буде доступний всім українським користувачам на екранах їх персональних комп’ютерів. А незабаром дивитися oll.tv можна буде на нових смарт-телевізорах LG і Samsung, а також на HD-програвачах Dune», – розповів Ковнір.

За його словами, більша частина контенту на сайті буде безкоштовною, ще частина буде надаватися за передплатою на платній основі. Крім того, буде застосовуватися модель, при якій користувач платить за кожен окремий перегляд. При цьому платний контент глядачі будуть дивитися без реклами до кінця року, пишуть “Коментарі”.

Що стосується футбольного контенту, то його продаж oll.tv розпочав у травні за знижковою ціною 20 грн. з одного користувача (за всі матчі). З червня вартість перегляду матчів складе 40 грн.

До кінця 2012 року портал планує набрати місячну аудиторію в сотні тисяч користувачів, з яких платними передплатниками будуть десятки тисяч. На сьогодні «Діджитал Скрінз» домовилася з більш ніж 10 операторами і провайдерами про поширення свого контенту як VAS (додаткова послуга). Загальна аудиторія цих провайдерів – 1 млн. абонентів.

Нагадаємо, що на початку 2012 року правоохоронці закрили найбільший файлообмінник України EX.ua, який надавав схожі з oll.tv сервіси. Пізніше сайт відновив роботу, однак його сервери з відео-контентом і даними користувачів до цих пір не повернули власникам.