Скандал з перевізниками у Житомирі: водії підприємства “ПВН” посварилися з керівництвом

Сьогодні о 6-40 виїзд з території приватного підприємства “ПВН”, яке є маршрутним перевізником у Житомирі та обслуговує маршрути №3 та №26, перегородив автобус.

Водій Ігор Кучинський здійснив акт самоуправства, запевняли Репортер Житомира, який виїхав на місце події, в адміністрації підприємства і наголоcили на тому, що явних причин для таких радикальних дій водій не мав. Він, мовляв, сьогодні вранці ні з того, ні з сього забажав забрати автобус “I-VAN”, вартість якого він виплачував банку як поручитель кредиту.

В свій час підприємство взяло в кредит на 10 таких автобусів. Фізичні особи-підприємці, а також водії оформили на себе ці кредити. Після повної сплати їх вартості поручителі згідно договору мають право забрати автобус.

Заступник директора підприємства Тетяна Подорожня каже Репортерові Житомира, що водієві ніхто не перешкодить забрати свою частку у вигляді автобуса, але лише після того, як він повністю розрахується з банком, відповідні довідки будуть отримані з ДАІ та інших інстанцій, які засвідчать правовласність того, хто платив за нього кредит. Йому мовляв це пояснювали, а він «ні в яку» – давай автобус сьогодні і край…

Представник адміністрації підприємства запевняла Репортер, що водій намагається випередити події, нав’язує свої умови підприємству, вимагає те, на що немає права, займається самоуправством, своїми діями блокує виконання ПП “ПВН” своїх зобов’язань перед міськрадою, оскільки через перекритий виїзд на лінію не змогли вийти два автобуси.

Заблоковані автобуси

Звісно ж поза увагою такі дії працівника підприємство не залишить і на найближчих зборах колективу вирішуватиметься питання його подальшої роботи в ПП «ПВН».

Ну, що ж, все ясно, здавалося б…водій перегрівся на сонці, з ким не буває… Але ж треба було послухати цього «героя дня», бунтаря, який пішов проти свого керівництва, зважився на відчайдушний крок. Що довело його до цього?

Перші слова Ігоря Кучинського: «Я йому 240 тисяч не подарую». Почали розпитувати. Водій каже, що стосунки поручителів кредиту з директором підприємства «ПВН» Володимиром Петюхом почали псуватися по мірі того, як наближався час остаточної сплати по кредиту та можливості тих, хто його сплачував, згідно договору забрати автобуси.

Біля Кучинського – ще четверо чоловіків. Виявляється, незадоволений не тільки наш «герой». Інші водії підприємства теж побоюються, що директор ПП «ПВН» забере у них автобуси, за які вони платили з власної кишені.

Приватний підприємець Сергій Заболотний показує довідку, що він чорнобилець, розповідає, що все життя прослужив і звик до порядку. Каже, що йому життя не вистачить, щоб окупити ще один автобус. Сергій Заболотний бідкається Репортерові, що його нинішнім автобусом «I-VAN», за який він сплачує гроші у банк, користується директор підприємства, заробляючи собі гроші. Мовляв, директор звільнив двох його водіїв, виставивши їм завищену норму здачі каси в день – 200 гривень, а з ним, поручителем кредиту, відмовляється спілкуватися.

«Зараз він посадив за руль свою довірену особу – механіка підприємства і збирає гроші з мого автобуса, нещадно його експлуатуючи. А мені, людині, яка оплачує по ньому кредит, не дістається і копійки», – каже ФОП Заболотний.

Представники підприємства запевняють, що поручителі кредиту свої автобуси отримають, треба тільки дотриматися процедурних формальностей і закрити кредит. А це може може бути здійснено за спільної згоди усіх поручителів на 10 автобусів, оскільки кредит спільний. Коли це станеться – невідомо.

Хто правий, хто винуватий у цій ситуації, неясно. У будь-якому разі сторони мають повне право відстоювати свої майнові та інші права, якщо вважають, що вони порушені, у судовому порядку.

Сергій Фещенко

Виїзд заблоковано

Сьогодні ніхто нікуди вже не їде