Підприємець з Олевська “здав” прокуратурі високопосадовця з Житомира

У Житомирі «на гарячому» затримали державного службовця екологічної інспекції.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області, встановлено, що державний службовець 4-ї категорії, який обіймає посаду заступника начальника Житомирської обласної державної екологічної інспекції у Житомирській області – заступника Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області отримав від директора приватного деревообробного підприємства, що в Олевському районі, хабар у вигляді 950 доларів США та 300 грн.

За таку суму посадовець пообіцяв не притягувати керівника до відповідальності за виявлені порушення екологічного законодавства, не проводити перевірки та не втручатися у господарську діяльність цього підприємства.

Вчора, 23 липня, прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

У виявленні цього факту посприяла заява підприємця, з якою він звернувся 20 липня 2012 року до прокуратури області щодо проведення безпідставної перевірки контролюючими органами на його підприємстві.

Прокуратура області і надалі ловитиме хабарників у владі Житомирщині. Принаймні вона про це заявляє. У цьому відомстві, яке слідкує за дотриманням законності оперативно реагуватимуть на кожне звернення підприємців щодо вчинення тиску на підприємницьку діяльність контролюючими та правоохоронними органами.

У прокуратурі області для повідомлень про безпідставні перевірки та іншого плану незаконні втручання у господарську діяльність підприємців організовано роботу телефонної «гарячої лінії» за номером: (0412) 47 28 51.

Отож, якщо ви підприємець і вас дістав чиновник, який хоче з вас більшого ніж того вимагає закон – у вас є прекрасна можливість запроторити його за грати.